黑警正利用理大 圍捕更多前線勇武

316 回覆
798 Like 16 Dislike
所以援軍要小心比人包圍, 手足係命, 援軍都係命
援軍係魔警既target
由今朝530突襲poly開始 就應該用一切手段去救手足
打埋藍黑紅 今朝有3架潮聯小巴自焚 我唔知原因 但絕對係好開始 要做嘅野!
打埋藍黑紅 今朝有3架潮聯小巴自焚 我唔知原因 但絕對係好開始 要做嘅野!
所以援軍要小心比人包圍, 手足係命, 援軍都係命
援軍係魔警既target
現時尖東商業區街頭企咗好多黑警甴,等班外面班黑警甴散咗先走啦,佢地冇可能永遠企在那裡阻住人返工和開舖,學生們暫時留在理大校內最安全。

學生可先在 圖書館、課室、飯堂等 溫書和休息,如果黑警甴真係夠膽漠視國際譴責攻入校園,上到法庭都大把抗辯理由,告你地唔入的,總好過現在就貿貿然衝出去被狗拉。身處理大的校外人萬一被捕時可辯解話昨天入去理大搵朋友但被困。
其實係
所以係理工內係安全,不過要有精神領袖穩軍心,今日不斷有逃亡潮
: 明天還要返工
絕都係!
手足就係因為五大訴求而犧牲, 你就話要放棄五大訴求去幫手足報仇
會唔會有少少本末倒置呢
一石二鳥
等你哋去救,一網打盡所有人
理大只係餌,喺度等所有勇武出嚟救

唔救,至少捉晒你千幾二千人,再宣揚下理大入面嘅人只係Condom嚟打擊士氣令未被捕嘅人絕望,下一個Condom就係你

反而我覺得,勇武 可以周圍開花,造成社會迫政府壓力(如果有)
理大,留返 和理非 救,一來可以宣揚人權問題同警暴/濫捕,絕對令警甴隊形象全無,亦令國際上消失
記住唔好送頭
7點都未夠開晒波點集人啊
+1
今次一輸 冇本錢講贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞