【緊急廣傳】理大同學不要亂:被困校內不等於犯了法

677 回覆
2366 Like 179 Dislike
搵定一兩個隱蔽地點(唔好太多, 太分散) 滿足呢d條件:
1.) 可以容納哂所有人入去:任何時間都唔好落單
2a.) 最好有光照到(大玻璃窗/燈,如果仲有電)
2b.) 要收發到數據既
為左必要時直播 免被屠殺
eg. Lecture Theater, 高樓層既課室/會議室

宜家立即搵少量手足 打通前往呢個地點既通道

如果不幸即將被攻陷 立即所有人全速撤退至呢個地點
並沿途棄置所有裝備 (殿後既手足可考慮用火魔法完全毀滅裝備)

留得青山在 那怕無柴燒
祝 武運昌隆
全部要交定名俾星火
換裝走啦
話自己被困
合理?
女手足返去俾人性侵咁點?
男手足返去俾人雞姦咁點?

根本而家唔係暴唔暴動嘅問題
問題係話你48個鐘已經可以玩死你
而家你飲珍珠奶茶都告你暴動
大肚婆行天橋都俾狗噴胡椒噴霧
然後再撳落地下打

我唔明白樓主出呢個post係咩心態
亦都唔明樓下附和佢嘅你地係想點
係,唔好信樓主

你咁係叫班手足去死
無錯,你望下728告暴動,
好多人都告唔入
推呢個
做定先無壞

From Scott Scout Tg:
麻煩各位傳比你身邊嘅Poly同學!!!!!

poly 內的學生請自拍 + 個人資料:全名,身分證, 電話 及 家人聯絡方式, 加多一句我唔會自殺
俾靠得住嘅熟人或星火,請手動廣傳

#PolyUniversity
#SOSPolyU
#手足
#圍爐
研究下點救佢地仲好啦!
有冇軍事撚呀?反包圍得唔得?
請問你瞓咗幾多年?

女手足返去俾人性侵咁點?
男手足返去俾人雞姦咁點?

根本而家唔係暴唔暴動嘅問題
問題係話你48個鐘已經可以玩死你
而家你飲珍珠奶茶都告你暴動
大肚婆行天橋都俾狗噴胡椒噴霧
然後再撳落地下打

我唔明白樓主出呢個post係咩心態
亦都唔明樓下附和佢嘅你地係想點
為確保在理工大學所有人的安全,警方再一次呼籲校園內所有人,立即循北面李兆基樓(Y座)出口離開,並聽從警方指示。警方現正部署下一步的行動。
如果係真既話
告唔告得入一回事
Push
你估入面全部poly學生咩,仲有,你估下到時poly班撚樣高層會唔會出嚟做證話一早叫晒學生撤,留低既相信都係同謀丫嗱

btw,真係出嚟救人係最佳解
打擊士氣post 拉
唔好玩啦,區院簡易治罪就bypass左陪審團制度
頭班 Poly 人出去時 send 定message 比出面的朋友接你地吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞