[爆post重開] 唔該想知中大發生咩事就入嚟

353 回覆
939 Like 11 Dislike
再沉氣都要講多次
場運動到而家開花到CBD再去到各商業地區係代表革命心不死
一方有難各方支援就知團結好重要,我地無放棄過,而最最最最重要係尊重前線決定 BE WATER
無論退守攻,真正落場打係前線,無論入面混左鬼我地都知道,我地仲有好多方法可以做
離開係需要,因為唔想太多手足被捕,易守難攻長遠落去最怕係無路可退加上樓主講得岩,如果垃圾唔清細菌溫床對手足都有影響
我地永遠都站在雞蛋一方
何時何地何日,一聲號召,手足都會出晒黎反打
#核爆到眼前都唔割

我覺得真係要有底線
邊個亂鳩破壞就即趕出中大
呢啲係紀律 唔係大台
少少野都做唔到得罪講句同班狗無分別
push
push
推!
英雄所見樂瞳
p
P cannot push
再推
同意樓主講法
特別第4、5點

內部set rb e.g. 三四苑真係莫名其妙,冇記錯係好早就set咗,當你啲狗真係二橋隔離條斜路衝上嚟,都唔係封三四苑嗰邊呀嘛,每次行過都好想拆咗佢

垃圾問題其實好嚴重,但一路都冇人討論,甚至學校都冇解決方案,前線二橋至後援夏鼎基都執咗好多垃圾,最後好似係搵個地方集中咗(唔sure)

而好多嗰陣仍然留喺學校嘅都係有宿之人,係keep住有垃圾出,但大家都唔知啲垃圾要搬去邊,我宿舍嗰邊起碼堆積咗>10袋垃圾喺宿舍附近,15號走嗰陣開始有啲臭味,所以就算真係堅持長守都要解決垃圾問題

第5點車傷人好似已經發生咗
Push
而家連宿舍都閂埋 又咁重污染 點留呀
手足你講嗰啲post都好重要,必須推
但呢個post嘅嘢都好值得大家反思,將來真係不幸打陣地嘅話可以參考返中大嘅失敗之處去改善

所以講完未必贏,但唔講唔檢討就好易輸
完全同意
感謝所有人手足
同意,中大本身嘅價值遠超一個普通街頭要塞
Respect
但有啲嚟送物資嘅手足未必過到呢關...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞