[爆post重開] 唔該想知中大發生咩事就入嚟

353 回覆
939 Like 11 Dislike
p
p
咩丫,我唔係話佢地撤走有問題喎,我意思係有人不斷話有重大事故要撤走,個個tg group都係,但無人講過係乜重大事故

支持撤走,支持唔要物資,支持手足,但想知係乜重大事故要急撤
Push
支持。安全至上
幫推
支持
[文宣組進場]為撤離中大解畫。組隊清潔校園
https://lih.kg/1725845

要為離開解釋 再做形象工程清潔校園
其他我都大致上同意
係有一點我唔係咁同意 唔知你發夢去邊個位望 我瞓教發夢見到SU係唔歡迎非中大生俾意見 唔好話決定 就講成個大學有幾多個中大生 200個都唔知有冇 大部分都係非中大生 唔好話啲人幫你做咗乜乜乜 係果到需要討論下一步點做點解唔係每個人都可以出意見 點解SU同記者會果個人會係冇知會各個出口嘅情況之下就開記者會 仲要講嘅野大家都有眼見係 disaster 搞到非中大生當晚要流亡咁走佬

我唔係 blame 佢哋 我想講 去到一個地方 我哋唔係要分類你係定唔係中大人 唔通唔係中大話冇資格出聲 抗爭唔係開生日party 但係每個點你都知 守過一次 失守就冇第二 我唔信你話星期一全民入中大都仲可以好似之前咁
有時候真係要聽其他成日發夢嘅人 人哋發開夢 人哋比較知點做比較好 我都同意 唔好幫咗人就英雄主義 好似做咗大佬咁 但係我想表達今次做成要失守 好大程度係 內患 我地要改善

我發夢飄過見到二橋果到啲人好似打完勝仗咁已經hea哂 同二橋又懷疑有大佬搞分化 有兩邊

分化係一個時常會發生 又搞到運動好易散
幫手推

希望大家都入嚟睇埋呢個
https://lih.kg/1725510
push
經一事
係講得幾好
但最令人嬲同不滿嘅係,啲人唔係因為樓主嘅原因而走,而係因為一堆fake news 未fc嘅對話圖而不斷呼籲人走,5個月啦都,一兩日前已經有依啲19對話圖講到死人lum樓,估唔到尋日就大部分人信到十足十咩唔好搏呀走呀
利申唔係現場真係轉述個fd講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞