福岡4人自駕邊間咩車好,2008 FIT 夠唔夠放3個23-25吋行李??

87 回覆
0 Like 0 Dislike
fit坐三人上高速公路飄到飛出街咁滯
希望你地有命返黎
睇你要唔要去d郊區,要嘅就真係唔好fit cube aqua嗰d , 唔係上斜拉龍拉到傻。
如果book airbnb,記得睇下google 街景
睇下條路夠唔夠闊,d 七人車同k car 差成個車位
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.

其實未試過外地自駕
未揸過日本車,唔知邊架夠力唔夠力
Prius a , corolla fielder, sienta target
我諗我唔會揸得快, 限速減少少,最多都係揸100

上月去轉左
4個租架QQ, 日本叫XTRAIL
坐又舒服
揸又舒服
四驅落雨揸高速穩陣又安全
全部人都好滿意

E~ 幾似
好似好好力咁
我行公路多

我老友租過就話無乜力
不過空間夠

可能我未揸過跑車
所以已經好夠
Btw 我發夢個陣係高速落住雨揸到180 都好穩
個個fd訓到死豬咁

上月去轉左
4個租架QQ, 日本叫XTRAIL
坐又舒服
揸又舒服
四驅落雨揸高速穩陣又安全
全部人都好滿意

E~ 幾似
好似好好力咁
我行公路多

我老友租過就話無乜力
不過空間夠

可能我未揸過跑車
所以已經好夠
Btw 我發夢個陣係高速落住雨揸到180 都好穩
個個fd訓到死豬咁

反而最高難度係係由布院個兩日
D路揸到真係車身同牆只有一隻手掌位
首選SIENTA
可坐4人,放到4隻喼,高速上130-140都冇問題
上佢地d山路行住50都仲得,唔怕飛落山應該可上到80
首選SIENTA

新sienta無prius alpha 5座咁抵租
首選SIENTA

利申:兩架都揸過。租sienta純粹貪款新,幾嘈下。考慮得sienta不妨諗埋freed hybrid喇。
首選SIENTA

梗係租舊款sienta最抵
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.

其實未試過外地自駕
Prius a , corolla fielder, sienta target

去到你就唔止
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.

其實未試過外地自駕

去到你就唔止

去日本條路寫限60,但我揸100都keep住俾人爬頭
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.

其實未試過外地自駕

去到你就唔止

左線行緊一百 超車道閒閒地百3 4
試過超車道爬頭行緊百3 後面日本仔推到貼一貼
4個人就租架大d坐我舒服d 啦
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.

其實未試過外地自駕

會俾旅遊巴同大貨車爬你頭
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.

其實未試過外地自駕

去到你就唔止

keep唔到百5唔好行快線,會俾人閃
首選SIENTA

梗係租舊款sienta最抵

舊款4個大人就迫狹喇。
3人租Mazda 2ok嗎
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.

其實未試過外地自駕

去到你就唔止

keep唔到百5唔好行快線,會俾人閃

我都係超車先行快線
我上次又係4個
租架Prius alpha 5座 又好坐 擺野又方便
係架車上山冇乜力 要踩得好深 但都係好慳油
3人租Mazda 2ok嗎

3個人租Mazda 3
Mazda2 佢建議2人2gip
3個人後坐果個會好辛苦
最後窮撚係ORIX 租左架 FREED/Ractics/Cube or Others
10000YEN 一日包晒全部保險... 酒店樓下拎車

希望佢俾 Freed,上網睇Ractis 同cube 應該都夠放...

原來我個行李組合係 29" + 25" + 25"

Freed
http://www.fastmotoring.com/index.php/gallery/honda-freed-media-images/

Racits
http://www.car1.hk/news/toyota-ractis-verso-review/
http://www.carplushk.com/common_emag/view_content.php?issue_no=195&pub_id=10&top_id=23&art_id=95720

Cube
http://www.ridelust.com/2010-nissan-cube-1-8-sl-ridelust-review/
3個人租5座位.
4人以上租6座位以上啦
4個人夾.洗唔洗咁慳.

其實未試過外地自駕

去到你就唔止

我上次上日本高速都長期12x 過車開14x. 遲下去歐洲 聽朋友講開到18x 都俾其他車超
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞