嘉里出左cctv

1101 回覆
381 Like 6 Dislike
葵涌村垃圾桶唔係呢單
琴晚有記者去左仁濟醫院好似話有見到狗車接走左疑似家屬
入嚟扮廢老打文宣戰
https://lih.kg/1719775

入嚟推文
雖然有人死左 我咁講好衰 但自殺係自己決定 外人唔需要傷心
但條片黎得幾岩時候 比年輕示威者認真諗諗 係咪個個被墜機被跳海都係有陰謀或中共警察藍絲做

示威由六月以來 由曾經和平理性 變成近日 特別最近兩三日咁既失去理性 雙方都變到近似暴徒
好大關係 如Bloomberg 篇野所講 比fake news 加政府警察失信於人 所激化
死者如果同大多數熱愛和平 想係和平與武力之間抗爭既示威者一樣 佢應該會對近日發展好失望好痛心

一直就係需要一個cctv捕捉到黑衣人自殺既影象
佢全黑好大機會好熱衷今次運動
有巴打話如果佢都諗住自殺點解唔做更有「意義」既事,其實 去cctv前面做一次 對佢黎講可能係幫助運動最有意義既事 而家運動比情緒主導多於理性
等下今日有無遺書出現
推。
push
有第三隻腳? 有無睇錯
咁表面證據就好像成立係睇唔開自殺,而不是重傷後想尋死...當然,前提係CCTV冇做假。但每次死者都好像冇家人朋友咁先最大獲.....
警察失信於人 文過飾非再先 岩
但而家示威者呢啲行為都不惶多讓
推 睇哂都好迷
22:25:55-22:25:56
見到黑衫人比人打避開
要好慢好慢先會見到有個手影喺柱嗰邊打向佢塊面!
仲見到血 位置match?
創造力量同幻想
Push
"但自殺係自己決定 外人唔需要傷心" 咁你都講得出?

我唔識呢個人,都會關心呢個人點解死。

就算係自殺/他殺,就算佢係好人/壞人,或就算佢有冇政治立場,都係死咗個人。我同意唔需要將所有事陰謀論化,但都要考慮邏輯上大家既睇法是否成立,更冇必要否定他人對事件提出關心/問題的權利。
就咁睇好似係自己跳落去,之前有人話佢心口有刀傷?
追下POST啦唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞