有冇人好鐘意睇bob 叔「煮家男人」?

161 回覆
263 Like 8 Dislike
我想比bob叔屌屎忽

一路煮一路屌

頭對住火爐俾佢後入
佢教英國地道口音個集都好正
仲有集講食唔同毒品的反應都好正
留名
求馮小姐個樣
留名
<blockquote><blockquote><blockquote>轉下煮中菜好冇ah bob叔

咁咪唔撚洗成日用香草囉
最新個條又rosemary 又thymes 又bay leaves

試下自己種
九成香料都好粗生
依加呢個溫度好適合(夏天拎返入屋)
一棵現成rosemary廿雞
買rosemary, thymes都夠煮好多野
另外再買樽雜香草頂住檔先</blockquote>

其實自己種同買果d係咪唔同味呢 有frd做餐廳咁講</blockquote>

Yes,種既環境都會有影響仲有好多其他因素。不過你話分別係乜好大又唔係所以自己鐘係平好多</blockquote>

試下種先 價錢都係其次 煮一次半次還好啦 但係屋企附近執唔齊 成日要特登去遠d買

去花墟買兩三棵
返屋企種
唔洗特別施肥
可能兩三個星期落少少石灰粉就夠
&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;轉下煮中菜好冇ah bob叔

咁咪唔撚洗成日用香草囉
最新個條又rosemary 又thymes 又bay leaves

試下自己種
九成香料都好粗生
另外再買樽雜香草頂住檔先&lt;/blockquote&gt;

其實自己種同買果d係咪唔同味呢 有frd做餐廳咁講&lt;/blockquote&gt;

Yes,種既環境都會有影響仲有好多其他因素。不過你話分別係乜好大又唔係所以自己鐘係平好多&lt;/blockquote&gt;

試下種先 價錢都係其次 煮一次半次還好啦 但係屋企附近執唔齊 成日要特登去遠d買

去花墟買兩三棵
返屋企種
唔洗特別施肥

有冇話咩天氣適合種?
[quote]

Yes,種既環境都會有影響仲有好多其他因素。不過你話分別係乜好大又唔係所以自己鐘係平好多&amp;lt;/blockquote&amp;gt;

去花墟買兩三棵
返屋企種
唔洗特別施肥

有冇話咩天氣適合種?

現成覺得好污糟 d阿嬸阿伯呻完鼻涕再撚下棵野 買種子慢慢種

睇錯骨灰粉 .....
<blockquote><blockquote>&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;轉下煮中菜好冇ah bob叔

咁咪唔撚洗成日用香草囉

試下自己種
九成香料都好粗生
另外再買樽雜香草頂住檔先&lt;/blockquote&gt;

其實自己種同買果d係咪唔同味呢 有frd做餐廳咁講&lt;/blockquote&gt;

Yes,種既環境都會有影響仲有好多其他因素。不過你話分別係乜好大又唔係所以自己鐘係平好多&lt;/blockquote&gt;

試下種先 價錢都係其次 煮一次半次還好啦 但係屋企附近執唔齊 成日要特登去遠d買</blockquote>
去花墟買兩三棵
返屋企種
唔洗特別施肥
可能兩三個星期落少少石灰粉就夠</blockquote>

有冇話咩天氣適合種?

香港嘅夏天唔太合適
太熱
拎返入屋擺
堅持擺露台/窗邊就要瘋狂噴水
春,秋,冬三個季節都可以露天種冇太大問題
<blockquote><blockquote><blockquote>

Yes,種既環境都會有影響仲有好多其他因素。不過你話分別係乜好大又唔係所以自己鐘係平好多&amp;lt;/blockquote&amp;gt;

去花墟買兩三棵
返屋企種
唔洗特別施肥
可能兩三個星期落少少石灰粉就夠</blockquote>

有冇話咩天氣適合種?</blockquote>

睇錯骨灰粉 .....

有好多都好難發芽
發芽唔係咁易架葉師父
&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;

Yes,種既環境都會有影響仲有好多其他因素。不過你話分別係乜好大又唔係所以自己鐘係平好多&amp;amp;lt;/blockquote&amp;amp;gt;

去花墟買兩三棵
返屋企種
唔洗特別施肥
可能兩三個星期落少少石灰粉就夠&lt;/blockquote&gt;

有冇話咩天氣適合種?&lt;/blockquote&gt;

睇錯骨灰粉 .....

有好多都好難發芽
發芽唔係咁易架葉師父

真係葉師傅
推到BOB 叔入黎
冇香料留名
好鍾意聽Bob叔啲笑聲
唔開心一定會睇Bob叔啲片
馮小姐有腳有波
Bob叔真係識享受人生
我愛bob叔
香料間直係靈魂,唔用好普通,冇特別
Bob叔係唯一一個LIHK仔鐘意既youtuber
佢話比人屌係咁用香料係邊條片 搵唔到
Bob叔係唯一一個LIHK仔鐘意既youtuber

好快比人反定律嚟
好想幫佢含
佢話比人屌係咁用香料係邊條片 搵唔到

佢條條片都係咁用香料
整家鄉雞果啲用得最多
其實好多香料可以自己預備
一田有陣時特價
賣rosemary / thyme 10蚊有找
可以買完吊起佢風乾(唔好曬到,一曬就退色變深啡)
其他咩甜椒粉辣椒粉洋葱粉蒜粉
買返黎放焗爐最低溫焗佢
一定要乾晒!
焗完搞拌機打碎/磨粉就得
嫌種麻煩可以考慮下以上方法
搵個唔漏氣嘅罐裝住放兩三個月唔係問題

又或者搵亞南香料鋪
一包包細細包但賣得好平
大概5-10蚊包
香草唔洗成日買既,種啲係廚房啦,又新鮮又驅蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞