有冇人好鐘意睇bob 叔「煮家男人」?

161 回覆
263 Like 8 Dislike
有次俾佢嚇撚死 講鬼故

果個唔係笑話黎咩

天線得得b 跟手c煙出黎
Bob叔,有冇興趣講下呢次lihkg事件?
好多香料 每次用得少少
除非每日都煮西式野
如果係平時煮飯點用得晒

得閒煮一兩餐應該用唔哂 餐餐自己煮開實用得哂
同埋Youtube 咁多西廚教煮野 淨係煮唔同意粉都用好多啦
轉下煮中菜好冇ah bob叔

咁咪唔撚洗成日用香草囉
最新個條又rosemary 又thymes 又bay leaves

試下自己種
九成香料都好粗生
依加呢個溫度好適合(夏天拎返入屋)
一棵現成rosemary廿雞
買rosemary, thymes都夠煮好多野
另外再買樽雜香草頂住檔先
試過跟煮卡邦尼意粉唔係好岩我口味

蒜蓉個個好食d
同bob 叔係遊輪露台瘋狂扑野

咁咪唔撚洗成日用香草囉
最新個條又rosemary 又thymes 又bay leaves

試下自己種
九成香料都好粗生

其實自己種同買果d係咪唔同味呢 有frd做餐廳咁講
我成日跟bob叔食譜然後自己改良

通常都唔差

咁咪唔撚洗成日用香草囉

試下自己種
九成香料都好粗生

Yes,種既環境都會有影響仲有好多其他因素。不過你話分別係乜好大又唔係所以自己鐘係平好多
留名
Bob叔煮好多野都好複雜要好多工具
屋企同宿舍冇咁多料同工具真係得個睇字
最好都係愛爾蘭肉湯 蒜油意粉 卡邦尼意粉個d
好似早幾個禮拜係果邊先有post 講bob叔
唔知bob 叔有冇轉場呢
Btw 跟過bob 叔整意粉咋

咁咪唔撚洗成日用香草囉

試下自己種
九成香料都好粗生

好提議wor
試住一隻rosemary先
又開
我想比bob叔屌屎忽
試過跟煮卡邦尼意粉唔係好岩我口味

蒜蓉個個好食d

我煮俾條女食,佢話係佢食過最好食既卡邦尼
我想比bob叔屌屎忽

一路煮一路屌
好多香料 每次用得少少
除非每日都煮西式野
如果係平時煮飯點用得晒

我都係咁
所以得個睇字
全部片睇哂

佢屋企好大 真有錢
我想比bob叔屌屎忽

一路煮一路屌

係郵輪露台屌

咁咪唔撚洗成日用香草囉

試下自己種
九成香料都好粗生

Yes,種既環境都會有影響仲有好多其他因素。不過你話分別係乜好大又唔係所以自己鐘係平好多

試下種先 價錢都係其次 煮一次半次還好啦 但係屋企附近執唔齊 成日要特登去遠d買
我想比bob叔屌屎忽

一路煮一路屌

係郵輪露台屌

0係屋企個露台bbq住屌
次次有新片都睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞