Neo Derm 藍色公司 高層藍到發紫 罔顧員工安全生死

229 回覆
172 Like 6 Dislike
屈記萬寧個啲係NeoDerm代理嫁
見ig有人講呢間野喎 屌得好勁 話扣假後返嚟仲比人小無諗計返工
重話要接受 放tg 放火 放工無車冇地鐵 係常態 已經係生活一部分
依間公司話早走要扣假 係因為原本收9點既 照計早走係需要扣番假 睇黎無車 封隧道 樓寸爆炸 tg放題都要夠鐘先收得工喎
聽講老細係耶撚
逼人食tg同殺人冇撚分別
落地獄啦 仆街
根本每間centre都係戰區
都已經經歷幾個月都仲未識安排
我地有事的話 邊個幫你跑數!
間野只會宣揚有幾咁愛錫員工
圖呢
日日返工都問你選擇左未,話就算出面發生呢d野都已經唔係第一日既事,都已經成幾個月喎。
仲問我地點解公司一話可以收工就大家雞咁腳走左去,同樣樓下都放緊TG,都係無巴士無黨鐵點解大家有方法走到,而叫大家返工就大家都可以話無車返唔到工。
話我地成班人無責任,話返工係我地個人責任理得我地用咩方法都好啦仲問平時去玩點解會提早出門口唔遲到,點解發生呢d大型罷工運動就唔識早幾個鐘出門口搵方法返工。
問我地對份工有幾著緊就自然知道有幾大責任,我真係笑撚左出聲屌你出面日日TG放題又開槍又盛,係佢地眼中前線跑數員工條命真係賤過狗,大佬家陣我幫你公司搵緊錢架,原來呢d就係佢地口中所講既錫員工囉
通常係奴性太重唔知有好工就會返去地獄
講起呢間野就火都黎撚埋
6-7年前in呢間野,做IT9,鰂魚涌總部
in我個時態度衰撚到呢
問我知唔知呢度既d同事OT O到幾點?
果時hea答佢話7pm啦,之後佢話9pm
仲話自己d同事好醒,唔請d無heart 無上進心既人
果時即刻火起,最後問我有無問題
我話,你D同事係勁就唔需要OT啦,勁又要OT,即刻資源分配有問題啦,之後走人
幾日後係咁打俾我,話俾offer我,講左幾次話唔做都係咁打黎,最後block撚左佢

冇咩靚女
呢啲咁既公司 咪做啦
捽咩數
都無客上黎/上到黎
捽手指咩
顧住盤生意都要make sense 先得架
痴撚線公司
Proud of d 員工要OT 到9點係咪有撚病
抵佢請唔到人
垃圾公司
你出得起幾多人工包人OT咁多個鐘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞