Neo Derm 藍色公司 高層藍到發紫 罔顧員工安全生死

229 回覆
172 Like 6 Dislike
8月31號果日,公司係金鐘既Centre,樓下擲緊TG,情況已經好危險,有條team因爲唔到數,唔俾佢地走,要留係公司,聽到啲同事講都覺得好心酸,望住樓下由開始到警察都走埋,佢哋就留堂留到11點先俾走。逼同事嘔埋最後果幾萬出黎,暗示要同事自己俾錢買,到數先俾走,罔顧員工安危。

10月1號,公司完全冇通知員工任何安排,明知交通已經好難去到金鐘,群組叫同事係灣仔或者中環落,行山路翻工,仲溫馨提示同事準備乾糧。然後因爲公眾假期,office同事舒服放假,完全冇諗過前線人員。我想講,前線唔係淨係得二三十歲既治療師同前台,仲有五六十歲既茶水姐姐。 去到四點,樓下已經好危險又冇通知同事收工既安全,直到太古廣場話關閉,趕我地員工離開,有同事一出pp,後面就俾防暴追住,前面就擲緊TG,想走翻入pp避,話商場關閉唔俾入。員工既生命就咁唔值錢咩?

之後第二日話請翻同事食早餐,有啲同事因爲交通仲未恢復而遲到,仲威脅同事遲到冇得食早餐。我想講個早餐係補償,而唔係獎償。

直到琴日11月11號,公司對以上安排,仍然未有改善。朝早群組完全都係冇任何通知,點解永遠都唔會提早通知,好多人住屯門元朗,出黎都需要時間!人地其他大公司個啲前一日已經通知哂有咩安排,係咁危險既情況下,同事話請病假都依然俾人用啲好難聽既說話對待,有同事因爲條數唔靚,啲所謂既高層仲要話你冇數冇資格請假,冇數既人條命係佢地眼中賤過狗。

唔該全線罷買!!!

利伸,唔係呢間公司既人,只係有朋友做,對呢間公司既做法睇唔過眼。
Quit同開名啦屌

⚠轉出去⚠
❗大學 Lab 善用化學品反抗❗
❗HNO3❗
❗Mg❗
❗NH4NO3❗
❗NaOH❗
❗ANFO❗
❗ANSU❗
先有奴隸
後有暴君

你咁都仲肯做都無當自己係人
自然膠層都唔會當你係人
請絲打們罷買旗下所有產品

集團業務總覽

美容療程
dermes
reenex
elyze
Evvus
Vigene
Geneoo

護膚產品
Bicelle
BIODERMA
ENDOCARE
Exuviance
HELIOCARE
INSTITUT ESTHEDERM
NeoStrata
OBAGI
RevitaLash®
SkinMedica

gratus個人醫美自選平台
https://www.gratus.com.hk
Dermes講到啲laser療程幾撚有用又話一世保養
做完根本冇撚用就話要做埋果酸先甩到啲毛
係咪做完又要買多十個八個先work呀
你保到下世都冇撚用啦
除咗請名星扮勁一撚啲料都冇
又無料到 又藍到仆街 要罷買呀絲打們
呢間it 之前有agent 搵過我
話要ot 到七點幾八點係基本
錢又唔係pay 得高

集團業務總覽

美容療程
dermes
reenex
elyze
Evvus
Vigene
Geneoo

護膚產品
Bicelle
BIODERMA
ENDOCARE
Exuviance
HELIOCARE
NeoStrata
OBAGI
RevitaLash®
SkinMedica

血肉工廠
一個都無買過

集團業務總覽

美容療程
dermes
reenex
elyze
Evvus
Vigene
Geneoo

護膚產品
Bicelle
BIODERMA
ENDOCARE
Exuviance
HELIOCARE
NeoStrata
OBAGI
RevitaLash®
SkinMedica

集團業務總覽

美容療程
dermes
reenex
elyze
Evvus
Vigene
Geneoo

護膚產品
Bicelle
BIODERMA
ENDOCARE
Exuviance
HELIOCARE
NeoStrata
OBAGI
RevitaLash®
SkinMedica

前員工 個老闆不嬲係痴線佬
無論你做幾耐 戚起條根要你走就要即日走
好認同只要唔到數,未到數,你想請假放假真係妄想。只要條數唔靚,條命真係賤過狗!
莫講話前台同事
Office同事都係 呢兩日咁嘅情況 完全無作為大公司應有嘅安排
今日亦無早放 就算照放6點大西北個啲都已經無車搭
香港本地公司好多都藍
Bioderma呢幾日已經係咁出post請人
勸大家三思
佢地成日都請人
本身公司policy都好撚有問題 所以流失率極高
利申:在職員工

美容行業好多都好仆街
會有勤工獎呢樣野 果度一扣就扣二千
跟住又好鐘意秋後算帳 又留堂又扣錢
呢間公司一早已經係黑店
d野成日海鮮價
唔幫襯佢買野 就算有療程係度都好 都會同個客講話無位比佢做
佢部laser好舊架喇 到今時今日仲要用冰敷同凍風機降溫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞