[窮撚&新手專區] 油卡折扣/油劵分享暨集中討論 5

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
匯豐俾咗400送60,但係好似唔可以連油卡一齊用
HK$18.04牌價係折HK$4.23
我之前用SHELL (-2.7), 宜家能源大法(-4.23)
開支都係差唔多, 每日揸一樣既路
所以我覺得 Caltex 冇 shell 咁 come 燒
張card 係5年前Shell 黃竹坑站易手時出嘅限時特別版.......
用緊shell好慳 考慮緊轉唔轉caltez
唔係咁仆街丫麻
用開shell 但入開果間執左 開中石油
揸10分鐘去第2間shell 定能源大法好
shell or 能源大法>>>>>支
想問下點解shell-2.7同能源大法會差唔多?😱因爲Caltex唔come燒?我都覺佢去得好快
因為我日日都行同一條路,但係用caltex之後要入多咗油,所以多咗嘅折扣只係cover番入多咗嘅油變相每月都係用咁多錢入油
我之前用shell 就大約9.2km/L caltex就7.6km/L
而家shell執都無出呢啲優惠
有時車都講胃口,我用星星油係慳過中字頭
Shell白咭係點拎? 但冇入開V Power....

Caltex而家拎左張vip joyful -2.4, 連卷用可簽卡(如果恆生就再抵d)跟住再儲再賞錢, 似乎抵過能源大法.

Esso去左KT整左張-2.6, 不過好似冇得連卷用.
呢期係 沙田新城市廣場
白咭你需要的話 tg 我比 sales contact 你 @secguard88

VIP joy card 簡直係神咭,抵過能源大法
不過無得申請,只有特選客戶先有
如果我 post VIP joy card 出黎真係搏屌
同大家講我老豆開油站無分別

Esso -$2.6 宜家無得連卷用
不過條款嘅野好死
遲 d 可能有卷可以一齊用
申請定傍身無壞
一期要
三期有師兄試過唔駛,但亦有師兄話要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞