[窮撚&新手專區] 油卡折扣/油劵分享暨集中討論 5

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
咁寧願你繼續入esso 算
有無師兄特登入大圍esso申請張-2.6既?
今晚去左
條龍長到 我都嚇親
用呢張油卡 仲可唔可以用埋恆生信用卡入400送50優惠?
問左唔可以 淨減$2.6
咁好似恆生抵d?冇能源大法
啱啱收到紅卡
係咪可以即刻打去銀行cut自動過數?
另外新手上路,能源大法點樣用先最抵?
減$2.6計埋儲分都減到$3,仲未計碌卡儲分,唔駛等星期二五同專登搵 coupon,我覺得都 OK
減$2.6 可唔可以用埋分減?
唔需要 cut 住
收到第一張月結單 (通常月尾) 後
就會知道你嘅 account number
跟住 e-banking 信用卡繳費入錢
咁就唔會有 autopay
(Autopay 過數日通常係 15 號,5號之前繳費就唔會 trigger 到 autopay)
怕你 cut 左 autopay 又唔記得找數就停咭
有師兄遇過開返要比 $6000 deposit
我試過兩個月冇交,收到信話暫停咗我張紅卡
不嬲有coupon 入大星,冇coupon入esso -2.6
me2

但我唔會入400
通常入滿 再加卷
我另外兩間電單車,大星入$400用唔到
一係$400用一張
一係$800用兩張
入滿加券賺少咗
唔係好多卡可以繳費畀分,好似大路卡得恒生有
匯豐部份卡得
係咪用過一次信用卡交錢,個autopay就以後都冇咗?
另外我12月月頭收到張紅卡,今日都仲未收到月結單email, 通常最遲幾時有?
其實每個月頭出statement
點會唔記得
唔係
如果你過數日前有 credit balance 在加德士
咁果個月就唔會 autopay
清晰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞