真心個句 我想林鄭當選

170 回覆
509 Like 18 Dislike
又幾岩
係咪要搞中環呢照先work

Work 咩
真係work?
日日聽日屋企人 身邊嘅人屌佔中就好撚心痛
做左一大件事 換到黎係一啲民主進步都冇

教訓係要搞就係搞武裝革命架喇
可能會地會話如果當時我地要左個假普選
今日我哋就有份選 薯片
薯粉太乞人憎
今日我哋就有份選 薯片

入到閘?
到時可能又係得一個入到閘
今日我哋就有份選 薯片

入到閘?
到時可能又係得一個入到閘

到時應該係孽瘤 淋病2揀1
其實兩個人做真係有咁大分別
身邊好多人都話香港要收皮 我同佢地講其實薯片佬做分別其實都唔大 睇政綱兩個其實都咪差唔多
再睇facebook一大班人係到幫薯片佬講野 其實佢咪又係中共嘅傀儡
利申:比fd屌到仆街 話我唔識野
(如果有錯請細力屌我)
駁唔到
林鄭, JT 兩個其實分別唔大

只有林鄭當選 依家支持JT嘅港豬 先會知道依個選舉制度嘅問題
知道選舉只係門面野 一切都係上面欽點 民意根本冇撚用 香港人係冇得揀
希望班港豬真係明白

只有更多人受害/身處其中 香港先會有希望

利申:對香港一早失去希望

其實我唔係好明點解咁多人會正評or支持林鄭做 無可否認 就算JT做都好可能係會擦中共鞋

但問題就係係成個選舉JT最少有做下扮民主呢d門面功夫,而林鄭好明顯係中共支持。

最少簡JT有少少可能轉好的跡象,簡林鄭根本同依家香港現局見唔到有咩轉變

亦有好多上年紀的人都話要支持林鄭,因為要支持中央,中國係我地國家。我都諗過好耐,都同身邊同事朋友傾過,可能我年少同唔係政治上的專才,作為一個國家,起初要利用香港作為一個經濟上的幫助,而香港當然都有利益得著。問題就係香港係回歸時比較上係比中國overall繁榮,咁中國要同化香港,有多不勝數的例子,實在太多太多。作為一個國家,當然佢想邊個省or地區點發展有佢最終的決定權。但係作為普通市民(唔計有利益輸送的生意人or既得利益者),明知香港的生活每況愈下點解仲要唔出聲,默默咁辛苦咁生活落去。作為中國人,香港人,中國香港人又好,你會接受自己住梗的地方越變越差,而無任何反應嗎?
點解係都要話要醒一早醒左?
咁樣同玩分化有咩分別
淋病可以比CY更暴政
喚醒更多香港人(希望)
我覺得焦土至少好過溫水煮蛙囉

因為港豬呢種生物 豬既程度 唔係正常人可以想像到
港豬根本冇撚得救,今時今日有堆人仲係乜撚都唔清唔楚,見到堆friend話呢個正,呢個幫到手,佢地就去撐,完全係跟風走,但係呢一堆人究竟係咪有能力幫到手
乜撚野都唔知就自己了解下先衝出黎柒啦好心,我見過唔少人依家都係乜都唔知就係到吵,連最基本關心下時事都做唔到,港豬們講乜嘢民主 返竇同你班friend發夢啦

頭盔 已經冇信心,不喜勿屌
香港人明明死局,邊個做,只係決定死得快定慢
根本邊個做都一樣

只有林鄭當選 依家支持JT嘅港豬 先會知道依個選舉制度嘅問題
知道選舉只係門面野 一切都係上面欽點 民意根本冇撚用 香港人係冇得揀
希望班港豬真係明白

其實我唔係好明點解咁多人會正評or支持林鄭做 無可否認 就算JT做都好可能係會擦中共鞋

但問題就係係成個選舉JT最少有做下扮民主呢d門面功夫,而林鄭好明顯係中共支持。

最少簡JT有少少可能轉好的跡象,簡林鄭根本同依家香港現局見唔到有咩轉變

亦有好多上年紀的人都話要支持林鄭,因為要支持中央,中國係我地國家。我都諗過好耐,都同身邊同事朋友傾過,可能我年少同唔係政治上的專才,作為一個國家,起初要利用香港作為一個經濟上的幫助,而香港當然都有利益得著。問題就係香港係回歸時比較上係比中國overall繁榮,咁中國要同化香港,有多不勝數的例子,實在太多太多。作為一個國家,當然佢想邊個省or地區點發展有佢最終的決定權。但係作為普通市民(唔計有利益輸送的生意人or既得利益者),明知香港的生活每況愈下點解仲要唔出聲,默默咁辛苦咁生活落去。作為中國人,香港人,中國香港人又好,你會接受自己住梗的地方越變越差,而無任何反應嗎?

支持777都係比班🐖睇 凸顯制度不堪
同埋薯片表面做得扮哂民主有屁用?
佢底嗰浸咪一鳩樣
根本佢話777係cy2.0
佢又何嘗唔係林鄭2.0?

早啲認清真相 好過比假民主呃一世啦
中共放粒糖衣毒藥 港豬們就dap得津津有味

希望班港豬真係明白

佢底嗰浸咪一鳩樣

但好明顯JT唔係中共安插入去選 我唔敢講佢係咪林鄭2.0
只知道簡林鄭 同明知會死 都簡去死 有咩分別
究竟係咪温水煮蛙 假民主呢d 民主高地理想 呢個2簡1之下個選擇相信唔存在 除非你話JT係中共安排

另外好似長毛咁無真民主前咩都反
但其實咩都唔做又有咩用
jt都係建制派
講到明會推23條
又話繼續強積金對衝
我都唔明點解好似好多人支持佢
明明佢同林鄭都一樣

希望班港豬真係明白

佢底嗰浸咪一鳩樣

究竟係咪温水煮蛙 假民主呢d 民主高地理想 呢個2簡1之下個選擇相信唔存在 除非你話JT係中共安排

但其實咩都唔做又有咩用

中共都揀左林鄭 仲有餘地俾你揀咩?
無得揀 你又唔搞革命 然後仲走出黎幫個明知唔會被揀選既人站台
明知無得揀 仲要扮到自己有得揀咁 你用實際行動話左俾中共聽自己就係鐘意呢D砂上樓閣 以後唔駛同你deal keep住俾你活響幻想入面得架喇 袋住先都慳返
香港本身未死 就係俾你呢D日日示弱既人累死
好同意樓主, 但同時有個好殘酷既現實
宜家香港人接收訊息既渠道好有限
黃絲豬有自己睇開既報紙/網台
佢地會有一套自圓其說, 覺得自己無錯
然後下屆繼續Loop
上得連登除左堆打手之外, 好多都知道投邊個係一撚樣
我地呢班人一樣只可以會o係連登知道個現實

希望班港豬真係明白

佢底嗰浸咪一鳩樣

但其實咩都唔做又有咩用

中共都揀左林鄭 仲有餘地俾你揀咩?
無得揀 你又唔搞革命 然後仲走出黎幫個明知唔會被揀選既人站台
明知無得揀 仲要扮到自己有得揀咁 你用實際行動話左俾中共聽自己就係鐘意呢D砂上樓閣 以後唔駛同你deal keep住俾你活響幻想入面得架喇 袋住先都慳返
香港本身未死 就係俾你呢D日日示弱既人累死

簡JT 係我個人角度只係簡左個中間靠左的政治人物 最完美最理想當然係全民一人一票 我相信無人要否認

可惜現實永遠殘酷 唔係最理想個個制度就唔參與投票 or 咩都唔做 咁香港唔會進步

跟住講遠左 講革命 係香港廿十一世紀 我個人睇唔到有成功的可能性 始終香港人係著重經濟穩定(希望有人熟中西史的人點出革命成功的要素)但係對於前排有我地一樣的年青人因佔中or旺角單野而入獄 佢地係可敬同值得欣賞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞