周梓樂墮樓當晚 另有兩男亦曾嘗試跨過三樓石欄

239 回覆
24 Like 215 Dislike
一定係跌落去果時冇時識或外力影響

--_------------------------------------

如果黑警timeline 正確
周同學係01:02由二樓上三樓,而黑警大約 01:08左右上到二樓,即係01:02係地下。

另外C32 01:01左右見到有催淚煙同電筒光係二樓同三樓之間,即係黑警係停車場出面攻擊緊停車場二樓至三樓。

好有可能由出面地停射槍彈上三樓,停車出面地下望上三樓石欄係有clear shot。
周同學中頭,再跌落二樓

C30 2/F 01:14:55 黑警由地下上到2樓。

詳細以下post有講
[連登神探] 知道周同學點受傷 有圖
https://lih.kg/1695605
其實三樓係咪真係得4部cctv?

--_------------------------------------

如果黑警timeline 正確
周同學係01:02由二樓上三樓,而黑警大約 01:08左右上到二樓,即係01:02係地下。

另外C32 01:01左右見到有催淚煙同電筒光係二樓同三樓之間,即係黑警係停車場出面攻擊緊停車場二樓至三樓。

好有可能由出面地停射槍彈上三樓,停車出面地下望上三樓石欄係有clear shot。
周同學中頭,再跌落二樓

C30 2/F 01:14:55 黑警由地下上到2樓。

詳細以下post有講
[連登神探] 知道周同學點受傷 有圖
https://lih.kg/1695605
過份證供,好撚刻意想做個假象畀人睇,合理化班曱甴藍屍嘅鳩噏
有人跨過又點
又唔係周同學
最驚係跳緊中途見到會踏空,半路收力捉返牆失平衡跌落去呀,順勢腳落地反而冇咁傷,但人會驚
懷疑有預謀殺人

其中藍衣男子是在12時52分跳上石圍,時間應為周梓樂墮樓前;<- 想踩線?

另一白衣男了是在1時59分跨過三樓石欄,為周梓樂墮樓後發生。<- 事發後嘗試去方法合理化跨欄墮樓
所以根本可能冇由3樓跳/跌過落2樓, 係起2樓直接比人打到重傷
因為警民對峙鏡頭見到三樓有靚位影落去 有人三樓掉野
好多人從來未上過三樓 唔知同樣外觀內面 一邊有平台一邊無

做開運動 身手太好 反而令易令佢掉以輕心 一行前 唔駛點諗動作 一下就衝上去
搵撚左好耐都冇其他人話同佢玩過parkour
然後無撚啦啦話佢玩開parkour所以跌死
姐係即晚補拍?
巴打曲到有人睇唔明
我覺得佢曲緊喎
唔俾警甴依度推完唔死
再車去另一而再推?
第2日夜晚拍都得啦
第2日已經難了 大把人係現場 唔止單單係警
明啊,就係想知,2個鐘都影到3個,保守d當一日3個啦,一年都成千人跳
梓樂事件嘅另一個可能性 - 刻意拖延救援,係為咗掩蓋另一樣更嚴重事件?

https://lih.kg/1701454
好似有報導話一個事發前跳 一個事發後跳
陰謀論d諗 事發前可能係黑警想預謀殺人要試下究竟係咪真係跳到落去
事發後可能係手足試緊咩部位著地先
不過算啦 10成9假片搵鬼信咩
討論下 不喜勿插
至於即日補拍唔係唔得既
第一件事要清完成個停車場先
因為車有車Cam
第二件事 再安排大量車入停車場
因為夜晚一定9 成車都係車場
可以揾揾CCTV
睇完證明到啲咩?都係解釋唔到黑警殺人阻救援
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞