周梓樂墮樓當晚 另有兩男亦曾嘗試跨過三樓石欄

239 回覆
24 Like 215 Dislike
條片隔咗日先再放出嚟
會唔會又係做假
專登拍條片出嚟話比人嚟嗰個位好易誤會
扮曬嘢好大機會係周同學自己跳落去
如果唔係點會唔一次放曬啲片出嚟

https://www.facebook.com/710476795704610/posts/2598297576922513?vh=e&d=n&sfns=mo

【周梓樂墮樓當晚 另有兩男亦曾嘗試跨過三樓石欄】

科大 22 歲男生周梓樂在 11 月 4 日凌晨於尚德停車場墮下身亡,領展今日再公開多15段閉路電視影片,全部影片仍然未能拍到周梓樂墮樓的關鍵一刻。不過其中一個鏡頭拍攝到,同一晚有另外兩男子亦一度嘗試跨過三樓石欄,其中一人跳出雙手石欄後身體懸空,以手抓著欄邊緩緩返回三樓地面。

影片拍攝的位置的停車場三樓,與周梓樂墮樓屬同一層,但是與周墮樓位置距離約百米。其中藍衣男子是在12時52分跳上石圍,時間應為周梓樂墮樓前;另一白衣男了是在1時59分跨過三樓石欄,為周梓樂墮樓後發生。
睇黎呢個位死唔少人呀
短短幾粒鐘就有幾個人跳樓
好撚戇鳩喎

荒謬到令人懷疑條片係補拍來合理化跳樓
路人甲乙丙就影到咁多個,周同學就一次都入唔到鏡,唔通佢避開晒啲CCTV 啊
會唔會係咁樣:
喺掟完周同學落樓後有人想圓謊
嘗試跨過石欄睇下可唔可行,研究作故仔嘅路線
加上掃走啲塵,製造有人曾經跨過石欄嘅痕跡
套路好似陳彥霖
製造大量假線索, CCTV
等你自己混淆, 行錯方向
最後真相石沈大海
白衫果個算好好身手
如果唔係都幾大件事
影到兩個但係偏偏影唔到周同學?
鏡頭影到嘅都咁多人跳
影唔到的人定更多啦
睇黎呢到真係跳樓聖地
擺明又自編自導啦
就算直跌最多斷腳唔會跌得死
如果係真 果兩個jump咩鬼野?有tg攻入黎咩
This.
應該要追查呢條友的身份
周同學係街坊黎?
如果係街坊應該熟悉地形 跳既方法 唔會跌到咁傷
如果唔係 正常人會咁樣跳落去嗎?
點睇都似係播出黎等黑警可以自圓其說

http://std.stheadline.com/daily/article/detail/2090715/日報-港聞-警疑科大生錯判地形墮樓
呢兩條友咩人嚟
唔多信咁多人想跳
醫護咪話咗自己跳嘅話手腳一定會受傷
但周同學手腳無事,但盤骨同頭受重傷引致吐血
所以佢係哋無法自主嘅情況墮樓,甚至係並無墮樓,係被打爆晒啲骨而內傷嘅
呢個停車場咁多年有無咩傷亡事件?
大膽假設,陳彥霖同周梓樂都係被人跟蹤殺害
唯一諗到係算屬於同一區
其實唔難證實真假,公海問一問當時開緊花既手足,個晚最多二百人,認有就出面解釋咩原因,無人回就係假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞