周梓樂墮樓當晚 另有兩男亦曾嘗試跨過三樓石欄

239 回覆
24 Like 215 Dislike
平時差佬拉人就咁多cctv跟縱到
一查同差佬有關個d就冇cctv影到
就係有呢兩條片,就反証到疑點重重

1. 周同學住咗呢區好耐,對環境有一定熟識
2. 正常跨過時,個人會垂直,隻手按欄頂,如果反應唔到,就會腳落地,反應得切,就會双手按欄頂,引體上升
唔撚會呀屌, 講撚咗好多次跳得既欄得盤骨到腰高, 唔跳得嗰啲去到心口㗎。爬都爬唔撚到啦
我覺得個黑警以為係平地,推左周同學落去
又兜
方向正確
掟周同學落樓
真係好有可疑
各位千祈唔好一時衝動去裝修領展商場
如果kick到頭向下跌
自然反應都會用手向前撐一撐地面
唔會收埋對手由個頭直憾

周梓樂留院五日延至昨早不治。
據了解,他的頭骨及右邊盆骨骨折
,但手腳無事,有知情醫護質疑傷者若從高處躍下,手腳會有骨折,而周同學的傷勢較似「打橫碌過個欄」跌落二樓,認為必須調查事發情況。
我覺得係跳黎試下可唔可以用「避催淚彈跳」黎自圓其說,所以兩個跳既都有可疑
當我地智障?
碎盤骨只可能係撻生魚嘅樣落地,最大可能係雙手被從後綑綁
老老豆豆
如果我住開個頭行開都會試下係咪咁易跌落去而衝去個石壆到
但重點係 會係意外之後
所以極度懷疑段片唔係當日既片段
神探又出動
推 11.11三罷 習曱甴 甴近平 黑警!正曱甴!
白衫果個都好敏捷下喎
無啦啦有兩條友係度跨欄已經係極不合理
正常點會有人係停車場咁做?跳完又爬返上黎
三樓有哂兩種欄, 一種係矮欄(兩邊平地),一種係高欄(出事嗰度啲欄)。首先要確認片段條欄係乜欄, 如果係矮欄, 將軍澳人成日都跨。高欄去到心口高, 我就真係唔識跨嘞

唔俾最關鍵嘅cctv
誤導分析方向
跟住學校又強烈要求開死因庭/獨立調查
之後冷處理慢慢淡忘
現在已經冇人開post講彥霖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞