TVB攝影師旺角被襲

536 回覆
3436 Like 26 Dislike
CCTVB報嘅都係假新聞=所以無人受襲
睇唔到喎
做乜跣手跌咗部機
我睇唔到tvb有事
你鍾意點講都得
我唔知
電光火石間好難判斷
辭職保平安
http://news.tvb.com/local/5dc585dae60383403bf66871/%E7%84%A1%E7%B6%AB%E6%96%B0%E8%81%9E%E6%94%9D%E5%BD%B1%E5%B8%AB%E6%99%9A%E4%B8%8A%E6%97%BA%E8%A7%92%E6%8E%A1%E8%A8%AA%E6%9C%9F%E9%96%93%E8%A2%AB%E9%BB%91%E8%A1%A3%E4%BA%BA%E8%A5%B2%E6%93%8A

無綫新聞攝影師晚上在旺角採訪期間,被黑衣人襲擊。

無綫新聞攝影師稱︰「在拍攝中,站在路上,不是有衝突發生。突然有數名黑衣人問我是否TVB,我答是,然後開始搶攝影機,他們拿著鐵棍,鐵棍有手臂般粗。攝影機、腳架被搶走,擲在地上,不斷打、打到粉碎。亦有人走過來箍我頸,有些人說只打機、不打人,但有人動手動著,箍頸、打人、拉人,扭傷頸和腳。

攝影師要送院治理,並已報警。無綫電視譴責有關暴力行為,嚴重危害採訪隊人身安全和影響採訪工作,無綫將繼續無畏無懼,為觀眾報道。
抵撚死
可以留意下佢地個手咪
有線係黑手握藍咪 寫住「有線新聞」
Now係黑手握黑咪色 有個正方形咪牌 「now」
而TVB係銀手握啡咪/銀手握黑咪 佢地扑咪先會有咪牌 平時示威就一定冇咪牌
蘋果或者其他網媒個咪冇海綿好似下圖商台嗰個咁
手足可以留意下銀手握啡咪或者銀手握黑咪
我去個到就見唔臻有TVB記者被襲嘪
冇人睇到
佢話黑超特警組來都得
嘉許
痴線 你話係就係架
完美 繼續 其他區都要
跌左部攝影機姐
定位師
嘩 陳嘉欣整容失敗咁嘅樣
高度讚賞
連登哩樣就真係有料到
收皮啦 自己跌親又瀨人
明明係TVB挑釁港人
請TVB停止一切惡毒言論
抵撚死
做fake news做得咁開心
無畏無懼又唔show logo ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞