波蘭當年點打贏共產黨

874 回覆
2412 Like 16 Dislike
留名學野
第6點就係現時搞罷工最缺果樣野
唔一定要係公會,但至少要有個組織係度牽頭
你自己罷工,其他同事平行時空咁繼續返工,成件事就同平日請病假射波一樣,無撚用
Tui
所以啲東歐佬唔會同俄狗和好
屌你啲血海深仇點洗都唔清
簡單D講,就係唔好再逃避政治

日日宣揚自己既政治思想,讓歷史思想傳落去,學校點洗腦都洗唔到當身邊家長親友都堅持:
所以做家長既唔可以再諗住中立,要軟性啟蒙自己小朋友,用思考自己感受>大眾感受去引導小朋友,大多數小朋友都會想有自由,無人天性就想做奴才,然後再述說官方壓制既歷史,只要係真而有跡可尋,小朋友好易就會信。

排斥對家,社會整體去到生活上各方面排斥:
以往連政黨壓力團都維持唔到,而家我地黃色經濟圈係好開始,往後最好要有自己既娛樂圈子:如毛記杜汶澤等(唔鍾意佢地但做法係正確),自己玩意,排斥佢地既TVB、店舖、銀行,仲要連佢地既歌影視同打機都排斥,你會發覺其實對家都係咁做,因為係非常有效,佢地就係要清洗香港人既文化,我地要反清洗返佢地。

最後係最難既-潛伏:
要潛伏係對家度係好難,做二五仔係好撚慘,身邊既人唔知你係二五仔,會排斥你,好易就倒戈去對家度,歷史上都有好多呢D例子,而又同時驚俾對家發現,隨時被人報復全家甚至九族全村,但只要有少數成功,威力可以好大。
香港首創

經濟革命
推 極權既國家最怕係人民有反抗既意識 搞到天下大亂
唔否認波蘭人既方式值得學習,
但佢地事實上冇帶俾蘇聯任何大傷害,
佢地可以立返國只係因為蘇聯自己解左體

如果香港都係要用呢個方法,
咁就即係我地要我中共自己倒台,
而我地真係唔知要等幾耐,
而佢係解體之前,好可能已經將我地送晒入集中營毒死晒
pish
大三罷係成功㗎喎
有D依家已經開始做緊
一定要發大黃色經濟圈黎搞
香港人: 上晝做, 下晝唔見效=失敗, 鳩做
抗爭長期化
好cute
香港人咁經濟動物,長遠抗爭真係要做倒獨立經濟圈呢d先

唔係連糧食供應都俾人控制嘅話,好多野想做都有心無力
但係香港人精神上十分接受其統治的合法性
一定要學波蘭人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞