<長文整合> 一條timeline解釋點解廣明苑業主立案法團咁勇猛 好值得我地借鑒

583 回覆
1052 Like 3 Dislike
吓?啫係假如有人成立流亡政府後成功得到國際認同就係等同於舊制度當中勝利?麻煩你提出個邏輯先
咁就要顯示究竟新嘅法團有冇挑戰舊有法團於當中嘅合法性,有的話就係一種成立相等力量嘅制度作對抗
推!!!!!
贏舊制度嘅嘢是否代表當中所有事冇改變過?只係領導人物改變?假如新成立制度有改變咁仲算唔算一種舊制度?當中嘅制度內外係呢個位有分歧
呢啲先叫真嘅深耕細作
地區工作由你我做起
勇武非一日練成,和理非都係
夠晒詳細
Pushhh

要留名及推
只要唔圍狗屋,唔搞將南,將軍澳其實好多位都好好守
重點係班狗冇經驗
搵唔搵黑警同老廉唔係個crux
個crux係新法團係唔係現有框架下成立
所以下一個要問既問題係 個法案既成立有冇違反相關框架
一般屋苑既框架都係根據大廈公契同相關法例(或者法團立既house rule,個house rule實際既名我唔太記得,不過house rule有冇法律效力其實有爭議既地方)
不過應該就冇違反 有既話應該打左官司

不過都係果句成立法團同新政府既context唔同好多
因為基本上即使有國際法 但係由於binding force不足 國際關係理論上係一個無政府狀態ie 處理anarchy
而法團既組成等等受香港法例規管
高汁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞