<長文整合> 一條timeline解釋點解廣明苑業主立案法團咁勇猛 好值得我地借鑒

583 回覆
1052 Like 3 Dislike
所有方法都要做!
-----
11.5 ideas are bulletproof
其實我地每個屋苑,都應該踢走建制派把持嘅業委會或立案法團,用屋苑作為單位,包圍全香港
去到自發嘅大會根本已經係臨時立法會級別
仲制度內抗爭,究竟諗梗咩
可能我講得唔清楚
我話選舉近有風吹和理非冇用只係描述近期既趨勢 唔係特別指廣明 只係想大家唔好覺得和理非冇用

第二就係,其實廣明係制度內抗爭唔同成立新政府
其實會唔會開到和理非新戰線

一定有好多業主委員會係藍底,但正常諗一定係黃居民多

和理非可以取代藍委員會,從而增加地區力量,又可以保障自己地方唔會比狗搞
選法團同選立法會其實冇得比較
都得wor!區選之前搞到佢地一頭煙
同意,不過點解唔算制度內抗爭係因為佢地成立自發大會並獲得共識支持,呢種手法喺政治上就係推翻舊制度建立新制度,所以先有成立新政府比喻
成立自發大會本身就係一種對立於舊制度嘅嘢,佢地報狗報icac係一種主權運用表演,咁樣已經係推翻舊立案法團嘅正當性,已經係一種改革,仲唔算制度外?
推!
我手上冇資料,不過如果冇一條rule規定要有現有法團既endorsement 先可以開會,居民自發開其實同成立真政府個case唔同,因為自發會議係個體制allow
當然係咁既意思
如果法團係民建聯朋友 琴晚就係打開大門歡迎黑警入城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞