黃洋達:泛民票投曾俊華不屬政治妥協或交易,而是ON9。

104 回覆
62 Like 16 Dislike
認真,投品客有咩著數先?
一開始就狗衝投佢,點知原來乜柒都換唔倒
除非杯葛選舉, 落場玩的話最大原則就係投較好一個

"品客好過林鄭"已經係sufficient支持佢既理由

何謂利益, 品客政綱好多參考左民意去做, 咁算唔算利益

品客對831/23既口氣係唔講, 睇情況-->俾人屌-->話做--->冇信心做到

迫到佢話"冇信心做到"算幾多利益見仁見智

但現實係佢根本冇可能話唔做

大野r唔到都r啲細呀,標準工時之類都好呀
而家係咩都冇呀。呢啲唔係叫妥協、交易,呢啲叫自動獻身。

我唔敢話冇枱底交易
不過連 831 23 條都可以放棄
就算有交易都係出賣香港市民爭取自己嘅利益

我講緊既交易,緊係為香港人去交易,而唔係為佢地政治利益。不過呢班人唔會囉
有冇諗過淋病上台會點

呢個已經係生存問題啦,白痴
有交易又會屌唔係反對派
冇交易又會屌人憨鳩
贏晒啦你

品客對831/23既口氣係唔講, 睇情況-->俾人屌-->話做--->冇信心做到

我唔敢話冇枱底交易

我講緊既交易,緊係為香港人去交易,而唔係為佢地政治利益。不過呢班人唔會囉

點為之不放棄,咁你覺得佢講到點先叫俾左利益出來

根本要求任何候選人公開承諾唔做係冇可能

品客開頭hea做已經俾老鼠成屌

我唔敢話冇枱底交易

點為之不放棄,咁你覺得佢講到點先叫俾左利益出來

根本要求任何候選人公開承諾唔做係冇可能

品客開頭hea做已經俾老鼠成屌
黃絲又衝哂出黎啦
就算你地想投鬍鬚 都唔使肉酸到一開跑就gut個頭出黎狗衝
你拖到越後就越多政治籌碼同鬍鬚deal..
你班撚樣day 1就揭開底牌

同意

政治交易無問題
Lesser evil無問題

不過而家講到唔支持薯片就係鬼,胡官又係鬼長毛又係鬼

咁叫乜撚野民主?
你話你泛民自己搞個民間選舉,選完啦,係薯片最高票數,咁你投曬比佢我無意見

而家既情況係傾都未傾過就話支持佢,心諗做乜鳩?

都仲未計薯片究竟比咗咩政治利益比呢班泛民
投曬比你好唔好 ?

不過Sorry 你唔會入到閘 收皮啦撚樣

垃撚圾
死返政事台

咁都唔係時事 所有政治評論都入政事台啦咁
我從來唔覺泛民會deal到任何野返黎
好多人因人廢言

yes
不過上面有人講得啱
班黃絲而家連羅37都屌,更何況係佢地最撚憎嘅鳩達
就算有利益都唔應該講出黎啦,唔通好似你同羅冠聰咁咩
將自己既完美抗共計劃係facebook或者節目度自爆
黃洋達有佢既道理,班黃絲為左支持曾俊華乜都up得出

但事實係班泛民day 1就衝出黎爭住幫John Tsang含
交易條毛咩
真心求教
咁點做最好 投胡官?投白票?
假設薯片真係因為泛民而當選到 咁選到個less evil算唔算成功左?

我就唔信飯民班柒頭會咁撚醒
真心求教
假設薯片真係因為泛民而當選到 咁選到個less evil算唔算成功左?

唔係投既邊個既問題 係你點樣去看待同處理呢一場選舉既問題

但事實係班泛民day 1就衝出黎爭住幫John Tsang含
交易條毛咩

最後一星期先投票confirm佢,仲想點
政治就係唔是純講利益
要睇埋理念,方向
先唔應投俾三件小圈子
真心求教

唔係投既邊個既問題 係你點樣去看待同處理呢一場選舉既問題

咁要點看待同處理 先係你地心中既適合

我當然想林鄭死既 胡官可以選到我都想等佢黎 但係無能力底下似乎得薯片可以搏下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞