黃洋達:泛民票投曾俊華不屬政治妥協或交易,而是ON9。

104 回覆
62 Like 16 Dislike
https://youtu.be/3n4HDKB8qlY

身為民主派不是絶不能支持建制派候選人,只要是屬於政治交易或妥協就講得通

政治妥協或政治交易是指我原本立埸原則與對方不同,但若果支持對方後能換取政治實際利益,這時放棄原則去支持對方就是政治交易或政治妥協

但現在泛民300+的舉動並不如此,而是在現時無奈的環境下將曾俊華幻想成民主的希望,就算政網中寫明廿三條立法831都要倒票支持,原理就是好過林鄭做,這舉動根本稱不上為一場運動,就連基本原理都破敗不碪

政治是講利益,明知是無利益換到回來都要支持,是on9!可笑的是泛民300+的講法在社會中普遍得到最多人認同...
投曬比你好唔好 ?

不過Sorry 你唔會入到閘 收皮啦撚樣
投曬比你好唔好 ?

黃洋達本身是咪已經係原罪?
投曬比你好唔好 ?

9 唔搭8
有邊到講錯?
係呀係呀,最好邊個都唔撚好投,最後淋病自動當選
到時睇下邊個馬後炮話做咩唔投
有邊到講錯?

錯在班黃屍on9聽唔入耳
講得好撚啱
除咗on9諗唔到其他原因
喺度ff薯片係民主希望
有邊到講錯?

錯在班黃屍on9聽唔入耳

錯在香港清醒嘅人屬於少數
投唔投都係死
呢集好正
就算你地想投鬍鬚 都唔使肉酸到一開跑就gut個頭出黎狗衝
你拖到越後就越多政治籌碼同鬍鬚deal..
你班撚樣day 1就揭開底牌

連嗰啲咩爭取全民退休保障、普選、取消功能組別
全部都唔講
變曬極端宗教
9達話太陽由東方升起都係錯架啦
係呀係呀,最好邊個都唔撚好投,最後淋病自動當選
到時睇下邊個馬後炮話做咩唔投

事實係泛民投唔投都無影響個局

根本已經唔係有冇影響問題,係投唔投同投俾邊個都俾人屌
非熱狗
第一次覺得呢條友講野咁岩聽
你有票咩
一路走來始終唔得
咁可唔可以提出解決方法?
一味係到屌有撚用?
有人唔知薯片lesser evil咩
咁可唔可以提出解決方法?
一味係到屌有撚用?
有人唔知薯片lesser evil咩

鳩達最叻齋屌 到處樹敵

都唔係第一日既事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞