有冇人成日比寵物咬/抓

63 回覆
2 Like 0 Dislike
我都成日畀狗咬

有冇教狗狗唔好咬
係咪得一隻貓?通常得一隻都唔識就力,貓啲皮厚啲,佢地玩用啲力道大都唔會損,一咬落人度就gg

三至四個月大係牙仔痕想搵野咬,去寵物店買啲俾貓咬既玩具佢玩啦,不過要好有耐性慢慢試,我買到成屋玩具先得一舊係佢會拎黎咬

同埋唔好用手同佢玩,用逗貓棒呢啲可以拉開距離嘅玩具,佢咬你你就要停唔好同佢玩;佢咬你好痛都唔好大叫,要忍住,因為你太有反應會令佢想再咬再睇你呢種反應;至於打佢...我果隻就唔打得,愈打愈咬 隻隻唔同,小心佢怕/嬲左你

係呀 得一隻
我有買逗貓棒比佢 我同佢成日玩 但佢捉嘅對象係我隻手

佢咬我都有縮開架 佢都照跳過來咬

我都俾佢咬到成手都損晒 但我冇乜所謂,第時大左想佢玩得癲都難
佢係換牙牙痕嘅就買啲玩具俾佢咬啦,我隻貓肯咬果舊係繩結同羽毛嘅玩具,附送貓草增添風味,佢一咬太狠就塞呢舊俾佢咬

比埋貓草會唔會仲癲咗

我閃開等佢自己咬玩具
有時佢咬太大力我會捉返佢手仔黎輕力咬,佢知道痛會呆左
三隻貓, 周身都係疤...
係咪得一隻貓?通常得一隻都唔識就力,貓啲皮厚啲,佢地玩用啲力道大都唔會損,一咬落人度就gg

三至四個月大係牙仔痕想搵野咬,去寵物店買啲俾貓咬既玩具佢玩啦,不過要好有耐性慢慢試,我買到成屋玩具先得一舊係佢會拎黎咬

同埋唔好用手同佢玩,用逗貓棒呢啲可以拉開距離嘅玩具,佢咬你你就要停唔好同佢玩;佢咬你好痛都唔好大叫,要忍住,因為你太有反應會令佢想再咬再睇你呢種反應;至於打佢...我果隻就唔打得,愈打愈咬 隻隻唔同,小心佢怕/嬲左你

係呀 得一隻
我有買逗貓棒比佢 我同佢成日玩 但佢捉嘅對象係我隻手

佢咬我都有縮開架 佢都照跳過來咬

我都俾佢咬到成手都損晒 但我冇乜所謂,第時大左想佢玩得癲都難
佢係換牙牙痕嘅就買啲玩具俾佢咬啦,我隻貓肯咬果舊係繩結同羽毛嘅玩具,附送貓草增添風味,佢一咬太狠就塞呢舊俾佢咬

比埋貓草會唔會仲癲咗

我閃開等佢自己咬玩具
有時佢咬太大力我會捉返佢手仔黎輕力咬,佢知道痛會呆左

好搞笑
等佢下次咬我都試下咬返佢先

有個伴唔係應該好啲咩
貓B係咁
大個左就識收口(咬你但唔痛果隻)
同埋如果佢真係咬住你唔放
你向佢個口推,咁佢一定要鬆口
同埋如果佢真係咬住你唔放
你向佢個口推,咁佢一定要鬆口

呢個方法我試過好多次
佢一路咬一路後退
以前係街到同隻流浪貓fd左
佢好嗲人 但有時我趕時間無理佢直接經過佢會追住我
然後追到我既時候

就會一野抓埋黎

比流浪貓抓到 如果有菌嘅話好似發炎

個時細個無諗咁多

有個伴唔係應該好啲咩

佢地打交飛去你到... 你就瀨野
打輸左心情唔好... 行過都比佢抓野...
有時佢地想跳上你身, 點知唔夠高又會一條血痕...

有個伴唔係應該好啲咩

佢地打交飛去你到... 你就瀨野
打輸左心情唔好... 行過都比佢抓野...
有時佢地想跳上你身, 點知唔夠高又會一條血痕...

絲打實傷痕累累
我坐係到 隻貓都有試過想跳上來 但又係唔夠高 抓實咗我大脾 抓到出血 止咗勁耐
同樓主你個問題完全一樣
不過我試過用打呢一招,愈打佢就愈追著我黎鬧
真係救命
同樓主你個問題完全一樣
不過我試過用打呢一招,愈打佢就愈追著我黎鬧
真係救命

我都有拍下佢個頭仔
但佢都係博命咬!
同樓主你個問題完全一樣
不過我試過用打呢一招,愈打佢就愈追著我黎
真係救命

我都有拍下佢個頭仔
但佢都係博命咬!

我又試下用愛呢一招啦 比佢感受下我既愛,點知佢愈知我愛佢,佢愈咬得開心
同樓主你個問題完全一樣
真係救命

我都有拍下佢個頭仔
但佢都係博命咬!

我又試下用愛呢一招啦 比佢感受下我既愛,點知佢愈知我愛佢,佢愈咬得開心

可能上一秒同佢好sweet攬著一齊訓,下一秒就捉著我黎咬
打佢,唔打唔會聽,
果啲咩愛心大法可以收埋佢
兩隻貓4個月已經識收爪
已經過左俾佢地抓到一條條長痕既階段
有時佢地唔小心抓到我
處理傷口個陣啲血流到把把聲
扮下野包到個傷口成隻糭咁
擺佢地係隔離望住佢地會內疚

建議樓主每次佢地伸爪埋你身
就用手指撳佢地啲爪仔入去肉球度
慢慢就會知同你玩/心急想要野食/一齊唔可以伸爪會整傷你
回憶嚟㗎。我以前都成日同我個仔(貓)互咬,佢咬完我鼻我又咬返佢鼻,大家個鼻都紅咗 但係已經無機會喇。上年嘅3月佢血塞救唔返,獸醫建議打安樂針畀佢走。
Sorry, 打咗堆唔關事嘅嘢,只係我有感而發。巴打,多啲同佢玩,貓唔鍾意你唔會同你玩咁癲。

點做到互咬
佢走咗可能對佢來講係種解脫

我清醒嘅時候成日都同佢玩到好high
但係瞓教時間我真係頂唔順
btw絲

我隻貓咬我我會一野抱起佢
用嘴唇格格格格格咁咬返佢
通常咬頸
佢就會收皮走開
佢大力你就大力咬到佢叫
慢慢就會發覺自己唔夠你揪就唔咬咁密你
我依家隻貓細個果陣都係。要大聲喝佢,話我好痛,然後抽起佢 d頸皮拎起佢拍下佢頭仔,拍到佢驚。佢一咬要即刻做,遲一秒就冇用。

依家大左一樣咁痴我
同樓主你個問題完全一樣
真係救命

我都有拍下佢個頭仔
但佢都係博命咬!

可能上一秒同佢好sweet攬著一齊訓,下一秒就捉著我黎咬

我都係呀頂!我摸佢 佢又好enjoy 之後突然一個翻身就捉住咬
打佢,唔打唔會聽,
果啲咩愛心大法可以收埋佢

但我個隻打咗都唔聽 點算
兩隻貓4個月已經識收爪
已經過左俾佢地抓到一條條長痕既階段
有時佢地唔小心抓到我
處理傷口個陣啲血流到把把聲
扮下野包到個傷口成隻糭咁
擺佢地係隔離望住佢地會內疚

建議樓主每次佢地伸爪埋你身
就用手指撳佢地啲爪仔入去肉球度
慢慢就會知同你玩/心急想要野食/一齊唔可以伸爪會整傷你

包傷口佢地真係會內疚咩
佢又好少抓我嘅 係咬得好密!

睇見都痛

好撚痛呀屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞