有冇人成日比寵物咬/抓

63 回覆
2 Like 0 Dislike
我隻貓成日瞄住我隻手之後衝上來係咁咬我
愈咬愈大力 後腳仲要係咁踢
已經幫佢剪咗指甲 但都抓到我流血
超唔聽話 呢排仲要爬窗簾

養咗佢一個幾月 啲手手腳腳已經傷晒

佢三四個月大 可以點教
有好多方法(咬個陣伸手指入佢喉嚨)都試過 都冇咩用

以前都有養開貓 但乖勁多 又唔咬人唔抓人
成日唔同佢玩?

我有成日同佢玩 仲要成日摸佢
我個隻以前細個都係咁 咬爆甲都試過
之後佢一咬/抓我就兇佢
等佢知咬人唔岩
而家勁乖 除非我激嬲佢
之後佢一咬/抓我就兇佢
等佢知咬人唔岩
而家勁乖 除非我激嬲佢

我都有兇佢 一咬我就:喂!
但佢都冇停嘅意思
之後佢一咬/抓我就兇佢
等佢知咬人唔岩
而家勁乖 除非我激嬲佢

但佢都冇停嘅意思

不過佢仲細 通常會牙痕
我隻貓去到一歲先定
利申 而家隻手仲有條俾佢抓既疤痕
之後佢一咬/抓我就兇佢
等佢知咬人唔岩
而家勁乖 除非我激嬲佢

但佢都冇停嘅意思

不過佢仲細 通常會牙痕
我隻貓去到一歲先定

我有買啲毛波波比佢咬
佢當玩具收埋去床下底 走來咬我
之後佢一咬/抓我就兇佢
等佢知咬人唔岩
而家勁乖 除非我激嬲佢

但佢都冇停嘅意思

不過佢仲細 通常會牙痕
我隻貓去到一歲先定

我有買啲毛波波比佢咬

用你既愛感化佢
我個隻初初領養個陣都係咁
7個月大,成鳩日咬我
之後佢一想咬我就大聲渇鳩佢
有次咬鳩我就打佢佢屎忽
冇耐就冇事

要俾佢知 我先係主人
之後佢一咬/抓我就兇佢
等佢知咬人唔岩
而家勁乖 除非我激嬲佢

但佢都冇停嘅意思

不過佢仲細 通常會牙痕
我隻貓去到一歲先定

我有買啲毛波波比佢咬

用你既愛感化佢

我對住佢好想喊
我個隻初初領養個陣都係咁
7個月大,成鳩日咬我
之後佢一想咬我就大聲渇鳩佢
有次咬鳩我就打佢佢屎忽
冇耐就冇事

我唔敢打佢 我驚佢痛 之後當我仇人
係咪得一隻貓?通常得一隻都唔識就力,貓啲皮厚啲,佢地玩用啲力道大都唔會損,一咬落人度就gg

三至四個月大係牙仔痕想搵野咬,去寵物店買啲俾貓咬既玩具佢玩啦,不過要好有耐性慢慢試,我買到成屋玩具先得一舊係佢會拎黎咬

同埋唔好用手同佢玩,用逗貓棒呢啲可以拉開距離嘅玩具,佢咬你你就要停唔好同佢玩;佢咬你好痛都唔好大叫,要忍住,因為你太有反應會令佢想再咬再睇你呢種反應;至於打佢...我果隻就唔打得,愈打愈咬 隻隻唔同,小心佢怕/嬲左你
隻手冇抓痕唔好話自己有養貓
養老鼠比老鼠抓到成手痕
係咪得一隻貓?通常得一隻都唔識就力,貓啲皮厚啲,佢地玩用啲力道大都唔會損,一咬落人度就gg

三至四個月大係牙仔痕想搵野咬,去寵物店買啲俾貓咬既玩具佢玩啦,不過要好有耐性慢慢試,我買到成屋玩具先得一舊係佢會拎黎咬

同埋唔好用手同佢玩,用逗貓棒呢啲可以拉開距離嘅玩具,佢咬你你就要停唔好同佢玩;佢咬你好痛都唔好大叫,要忍住,因為你太有反應會令佢想再咬再睇你呢種反應;至於打佢...我果隻就唔打得,愈打愈咬 隻隻唔同,小心佢怕/嬲左你

係呀 得一隻
我有買逗貓棒比佢 我同佢成日玩 但佢捉嘅對象係我隻手

佢咬我都有縮開架 佢都照跳過來咬

唔好咁講
我以前隻貓都唔會抓我咬我 真係聽話到全家都錫晒佢

而家呢隻唔係抓手咁簡單 大脾都比佢抓到流晒血
仲要係舊疤到抓新傷口
以前係街到同隻流浪貓fd左
佢好嗲人 但有時我趕時間無理佢直接經過佢會追住我
然後追到我既時候

就會一野抓埋黎

真係冇抓痕
有抓但都係輕輕力
回憶嚟㗎。我以前都成日同我個仔(貓)互咬,佢咬完我鼻我又咬返佢鼻,大家個鼻都紅咗 但係已經無機會喇。上年嘅3月佢血塞救唔返,獸醫建議打安樂針畀佢走。
Sorry, 打咗堆唔關事嘅嘢,只係我有感而發。巴打,多啲同佢玩,貓唔鍾意你唔會同你玩咁癲。

係呀 得一隻

我都俾佢咬到成手都損晒 但我冇乜所謂,第時大左想佢玩得癲都難
佢係換牙牙痕嘅就買啲玩具俾佢咬啦,我隻貓肯咬果舊係繩結同羽毛嘅玩具,附送貓草增添風味,佢一咬太狠就塞呢舊俾佢咬
我都成日畀狗咬
以前係街到同隻流浪貓fd左
佢好嗲人 但有時我趕時間無理佢直接經過佢會追住我
然後追到我既時候

就會一野抓埋黎

比流浪貓抓到 如果有菌嘅話好似發炎
回憶嚟㗎。我以前都成日同我個仔(貓)互咬,佢咬完我鼻我又咬返佢鼻,大家個鼻都紅咗 但係已經無機會喇。上年嘅3月佢血塞救唔返,獸醫建議打安樂針畀佢走。
Sorry, 打咗堆唔關事嘅嘢,只係我有感而發。巴打,多啲同佢玩,貓唔鍾意你唔會同你玩咁癲。

點做到互咬
佢走咗可能對佢來講係種解脫

我清醒嘅時候成日都同佢玩到好high
但係瞓教時間我真係頂唔順
btw絲

係呀 得一隻

我都俾佢咬到成手都損晒 但我冇乜所謂,第時大左想佢玩得癲都難
佢係換牙牙痕嘅就買啲玩具俾佢咬啦,我隻貓肯咬果舊係繩結同羽毛嘅玩具,附送貓草增添風味,佢一咬太狠就塞呢舊俾佢咬

比埋貓草會唔會仲癲咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞