立場記者都有仆街!周圍叫人畀錢贊助佢

504 回覆
109 Like 822 Dislike
首先,我好尊重記者!亦都好對尊重立場,但呢條匡哥真係唔該大家認清楚佢!

識啲記者朋友,都不齒呢條友嘅所作所為!

第一,唔明點解成日叫人贊助佢!

佢明明有正職,就係做立場!佢自己有個page,每個po都叫人贊助佢嘅「新嘗試」!每月要pay $20養佢,其實你做KOL冇問題,但唔好借立場記者個名去招搖,去宣傳,咁係非常唔專業。

第二,究竟你係想出名,定係想做記者呀?

除咗fb有page, 佢仲苦心經營埋IG, YouTube, Twitter, medium... 其實如果你係真心想做文宣,幫場運動,我多謝你都來唔切,但問題係,每個post都叫人資助,贊助佢!呢個就係問題!

記者fd話佢齋做直播,唔會有自己做嘅story,梗係啦,咁多平台要經營,仲點做新聞呀!

記者呢個職業,唔應該被用作不停消費!

第三,極聽popo指令

有睇過佢直播都知,popo叫佢行就行企就企,我唔係叫記者要同popo對抗、抗衡,而係佢係明知popo極不合理,佢係完全唔會爭取,popo講一句,佢已經走到200米咁遠,有時用電話直播,影條毛咩!

最後,我預咗畀啲撐立場嘅人小,預咗畀人講,人哋搵錢關我撚事。因為立場係大家有份捐錢,佢點經營,其實好關大家事。同埋,佢係好明顯消費緊場運動,消費緊記者個名自肥,咁就關所有撐呢場運動嘅人事!

對事不對人,如有冒犯其他專業立場記者,唔好意思!
不可能只有我看到!!
push
推到有解釋!
唔好盲撐啦!對事實講就得!
唔使分化啦
唔撚係掛
屌你咩,你睇我history啦,分你老母呀
係分化呀你出post原意就係咁 拉
辛苦曬
on9
agger
第一條罪唔評論,但係課金ed野自由既,冇話做記者唔搞得幾他野

第二條罪就奇怪,成日睇佢直播都同狗互屌喎,你睇咩直播架
匡哥都分化 收皮啦
分化狗
分化狗 拉
佢立場唔係正職黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞