日本5個最差城市曝光! 當地人寧死不住...觀光客卻超愛

210 回覆
17 Like 9 Dislike
高知縣所在嘅四國,係唯一冇新幹線直通嘅大島之一

德島,松山,高知同高松就係正四國島的四隻角,點起新幹線呀

一條高速既穿上面兩個
再起分支落下面
好似東北新幹線+迷你新幹線咁
ggez

四國新幹線好快改咗經和歌山過德島, 四國橫斷通常當山陽支線
任何支線免得則免, 分卡亦然, 四國本身行唔行迷你中四國橫斷支線嚟justify好睇九州橫斷同東九州點起
甚至還有不少女中學生賣春的說法

屌我都係留意到呢點

曲線宣傳
我改機票唔去東京喇
甚至還有不少女中學生賣春的說法

屌我都係留意到呢點

曲線宣傳
我改機票唔去東京喇

沖繩梗係啦
咁多大陸人
京都係咩

剩係京都人同大阪人之間彼此都已經唔多 like。
去京都都唔去大坂啦

中肯

駁唔到,其實大阪人幾搞笑熱情,雖然公民質素係日本黎計係差

以的士司機為例,大阪司機好鍾意用僅餘英文國語撩你吹水,東京就多數都唔多出聲,頂哂龍問你係邊度人。
去京都都唔去大坂啦

去關西多數時間都會 stay 京都,大阪就真係臨回港前先會 stay 一晚,仲要住向大阪 jr 站附近算。
正常鄉下人 ,多數好過城市人。
地震帶買咗樓 分分鐘 無咗, 係人都驚。
日本一向都響我黑名單入面

多謝你唔去
hi機仔又係你啊?

中肯

駁唔到,其實大阪人幾搞笑熱情,雖然公民質素係日本黎計係差

以的士司機為例,大阪司機好鍾意用僅餘英文國語撩你吹水,東京就多數都唔多出聲,頂哂龍問你係邊度人。

係沖繩個的士師機係咁聊我條女講野
我唔識日文搭唔到嗲
( Show Blocked User - 臺灣獨立 )

趕撚住攞出世紙

一條高速既穿上面兩個
再起分支落下面
ggez

任何支線免得則免, 分卡亦然, 四國本身行唔行迷你中四國橫斷支線嚟justify好睇九州橫斷同東九州點起

四國新幹線應該之後五十年都冇下文
興建費用好似要JR同治線都道府縣政府一人一半
四國幾個縣都太窮 揹唔起 明石/紀淡、豐予海峽起隧道貴到仆街
計過就算四國橫斷新幹線用迷你規格起都頂唔順

一條高速既穿上面兩個
再起分支落下面
ggez

四國幾個縣都太窮 揹唔起 明石/紀淡、豐予海峽起隧道貴到仆街

最近睇youtube 啲日本廢墟片
發現日本小型城鎮呢幾十年萎縮得幾勁

一條高速既穿上面兩個
再起分支落下面
ggez

最近睇youtube 啲日本廢墟片
發現日本小型城鎮呢幾十年萎縮得幾勁

冇辦法, 年青人全部向三大都市圈流動, 鄉村人口疏落
成班人本人垃撚垃唔敢講福島

做乜打字錯到咁

日本人垃撚圾唔敢講福島

做乜打字錯到咁

日本人垃撚圾唔敢講福島

係喇係喇 知呀媽係女人喇
大坂的確好垃圾

黑門市場 污漕到以為返左大陸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞