[救命]掌上壓一下都做唔到

86 回覆
0 Like 3 Dislike
你留低TG
我同你一齊操
可以試下做之前熱身運動做耐少少 可以既話跑10分鐘步先
男人老狗咁廢
似乎由出世到而家都無乜運動先會有咁嘅情況
你冇比到爭扎
樓豬對手係咪扶手咁幼
垃圾 唔知以為講緊單手一下都做唔到
做唔到其實好平常,
跟足動作, 唔夠力就做唔到,
瘦仔, 女仔好多都做唔到,
用plank或室頭哥做其實練到既肌群會稍為唔同左,
我會建議係做negative,
即係照正常姿勢咁做, 但成個次序調轉左,
正常係由低位呼氣推出發力,
咁你做既係由高位開始, 慢慢放自己落去,
保持慢呼, hold住慢慢落,
到底就放鬆唔使推返上泥.
自己爬起身再重做negative,

每日做, 做到做唔到就算, 食好D訓好D,
唔使太介意做幾下, 咩RM8之類既野,
最初階重點不在於練身效能最大化,
最初階重點在於脫離呢個階段,
主要係比你想練果組肌群, 相連關節同你個腦習慣要用力架, 會有D痛架咁,
一兩個星期實夠, 到時再做跟target, 練完要抖兩日果種就唔會易受傷了

頭盔:勿信網上"專家", 應該係合資格教練指導下進行練習, 保障安全

另:咪去健身室被人劏, 去工聯會幾百蚊報個健身教練初班, 一次學晒基本野, 扺玩. 反正都係大陸資金補貼, 唔幫手食窮佢都唔佢對唔住班抗共義士。好似係除非唔係。
巴打我明白,身形同你差唔多,天身瘦冇背胸肌真係好難做

一個人點樣可以冇背胸肌
老實講
作為男人一下都做唔到真係有啲羞家
想像唔到如果舊時PE堂有條友一下都做唔到會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞