覺唔覺得d蚊愈黎愈醒?

223 回覆
272 Like 4 Dislike
https://youtu.be/jeIREM-CcHc
用針筒咁樣玩佢地
你班仆街 夠薑就堂堂正正出黎隻揪

我都會咁講
晚晚都比蚊煩
利申AB型 點解都咁惹蚊
晚晚都比蚊煩
利申AB型 點解都咁惹蚊

可能唔關血型剚
返工打死左隻大蚊 好爽
我仲有訓覺防蚊術
當然最好係未訓前將所有蚊殺撚晒就係上策,但有時訓緊又有隻蚊出黎,又好撚眼訓唔想開燈,應該點做?
如果你冇開冷氣會易少少,但如果你開咗冷氣,我都係勸你一句開番燈啦
講番冇冷氣,佢地會喺你耳邊翁既話,首先你要做既係唔好心煩氣燥,控制好自己既情緒先,有好既情緒先至適合殺蚊既
然後你要用塊被包住自己但剩番耳仔聽聲嗰便露出去,用途梗係聽聲啦,跟住用上述教你既深呼吸大法,咁啲蚊就會濕撚晒狗衝埋你度,呢時候你都係要忍,忍佢老母忍佢老豆都要忍,蚊係好重戒心既動物黎既,你一定要忍!!!!
忍到幾時呢? 就係隻蚊當撚咗你塊面係佢屋企,想針你既前一刻,呢個時間你隻手就要慢慢咁喺被度伸出黎,渣佢老母波,記住,唔好用拍,渣!!!
同一方法試幾下你就會捉到隻蚊,向地下大力一甩,gg wp!!

仲有喎,呢個方法你一旦熟練,你係可以喺熟睡期間將啲蚊置之死地,呢時你就係傳說既專業殺蚊人士~

渣波
呢個post無負評

已經有1
左手巴蕉扇/普通手撥扇
右手電蚊拍

殺蚊頓變樂趣

資料來源: 本人由細到大殺蚊數應該近10K

電蚊拍真係好撚正
電到啲蚊有色閃光啪啪聲有浸囉味

尤其啱晒我呢啲好驚用手掂昆蟲嘅人
電屋企啲德國強又係幾正

其實講詳細啲
殺蚊係有少少學問
引到蚊出黎首先有幾個因素
你間房亂唔亂多唔多暗角, 同埋你間房多唔多衫亂堆
蚊一般偏向匿喺牆, 如果你趕得太耐佢地係優先喺牆抖氣
所以先搵牆睇下佢喺唔喺度,有電蚊拍的話基本可以1 HIT KO,用手的話就慢慢埋到去一嘢拍到佢陷家剷
如果唔見,就搵一啲嘢拍下啲衫,嚇鳩佢出黎,其實用扇製造氣流都嚇到佢
但如果呢幾個方法都唔WORK, 你試下企埋牆既一角落,深深吸氣一下,10秒後極慢速呼氣,此乃CO2戰法,你只要不斷做啲蚊就以為有嘢食,慢慢喺你腳邊忽然出現

好啦見到蚊啦
但如果你成日都諗住捉佢,蚊係會愈黎愈精,愈黎愈聰明,到時新手如你就會變得好難捉,所以要一擊KO必殺,唔好留活口
用電蚊拍捉睇落簡單,實則要膽大心細。就好似喺金魚池度用紙拍捉魚一樣,唔好一嘢SWING落去,氣流係會迫走啲蚊,你應該用陰力慢慢埋近然後一嘢拖去隻蚊度電撚死佢,你電佢都要留意喎唔好剩係電幾嘢,好可能只係電暈佢過陣就醒,你要電到佢不斷爆火花出黎先係殺手瀾
如果用手的話同一道理,要用陰力慢慢埋去,再一個渣波龍爪手爪住佢老母,唔識既就搵條女試下,慢慢就習慣,捉住佢你鐘意點玩都得,我就較鐘意大大力一下甩落地,如果佢吸好多血既會死得好撚慘,蚊同血1PAT嘢痴咗喺地,係有啲爽快感既

我鐘意,尤其電蚊果part

好深學問

好撚正
我住郊區
雷達定殺他死嘅蚊液又臭(香味)又無撚用
前2年喺日本買嘅防蚊板好有用
俾我查到個成份
原來香港嘅防蚊產品都無嘅
(香港啲蚊液唔同牌子但化學成分係一樣 )
咁喺台灣入咗日本成份嘅蚊液
呢一年都覺得無味又有用
但hihi了, 前2日好熱有蚊
開咗之後啲蚊照嗡
痕到平夜醒

即係唔work?
我仲有訓覺防蚊術
當然最好係未訓前將所有蚊殺撚晒就係上策,但有時訓緊又有隻蚊出黎,又好撚眼訓唔想開燈,應該點做?
如果你冇開冷氣會易少少,但如果你開咗冷氣,我都係勸你一句開番燈啦
講番冇冷氣,佢地會喺你耳邊翁既話,首先你要做既係唔好心煩氣燥,控制好自己既情緒先,有好既情緒先至適合殺蚊既
然後你要用塊被包住自己但剩番耳仔聽聲嗰便露出去,用途梗係聽聲啦,跟住用上述教你既深呼吸大法,咁啲蚊就會濕撚晒狗衝埋你度,呢時候你都係要忍,忍佢老母忍佢老豆都要忍,蚊係好重戒心既動物黎既,你一定要忍!!!!
忍到幾時呢? 就係隻蚊當撚咗你塊面係佢屋企,想針你既前一刻,呢個時間你隻手就要慢慢咁喺被度伸出黎,渣佢老母波,記住,唔好用拍,渣!!!
同一方法試幾下你就會捉到隻蚊,向地下大力一甩,gg wp!!

仲有喎,呢個方法你一旦熟練,你係可以喺熟睡期間將啲蚊置之死地,呢時你就係傳說既專業殺蚊人士~

獵蚊高手

即刻落單
我屋企d蚊匿埋d背景係深色嘅地方做保護色 博我睇唔到 真係好撚醒
飛埋耳邊d聲真係好恐怖
張被cum住個頭伸隻手出黎餵佢諗住佢食完會走
點知佢貪得無厭仲係我耳邊
嬲得滯開燈搵佢出黎
爆到成牆血
依家發現搽d薰衣草油係耳邊佢就唔會飛埋黎

即刻落單

日本城都有
飛埋耳邊d聲真係好恐怖
張被cum住個頭伸隻手出黎餵佢諗住佢食完會走
點知佢貪得無厭仲係我耳邊
嬲得滯開燈搵佢出黎
爆到成牆血
依家發現搽d薰衣草油係耳邊佢就唔會飛埋黎

我整埋蚊怕水都無用
專攻你耳仔
專攻你耳仔
我聽嗡嗡聲聽撚到驚
試過11點上床訓,比d蚊搞撚到2、3點先訓得著,
之後成日無哂精神,真係屌佢老味
你畀佢食飽咪唔煩你

我試過比啲蚊係咁嬲塊面,起勢咁嬲,我屌你老母谷鳩氣由被到拎成隻手出黎比佢地,終於有覺好瞓,跟住第二朝起身成手蚊咬,但個頭一粒都冇
無蚊怕水/蚊貼之類?

無呀 得支無比滴 搞到我好似賣火柴的小女孩咁

係車到笑左出黎
岩岩3點左右比佢嘈醒
開燈打持久戰,等左半個鐘佢頂唔順出黎想針9我
我就終於得手
屌你老母聽朝早起呀仆街蚊

好撚慘
有兩隻蚊負評
聽人講耳屎吸蚊 巴打係咪好多臭耳屎
其實蚊既生態生存價值係乜
烏蠅都話會幫手分解物質。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞