覺唔覺得d蚊愈黎愈醒?

223 回覆
272 Like 4 Dislike
以前巴打用夾
夾撚死隻蚊
進化 遲啲會識拎住針筒吸血
睇到樓主話啲蚊越嚟越腥
以前巴打用夾
夾撚死隻蚊

有人剪左佢個嘴
擺係隻手/腳度 有得睇無得食
以前巴打用夾
夾撚死隻蚊

有人剪左佢個嘴
擺係隻手/腳度 有得睇無得食

餓撚死佢
播大悲咒啦
已經練成拍暈佢 唔會拍到屎餅咁
可以折磨佢
蚊怕光 所以開燈佢會唔出嚟
識玩一定係攞住部電話照
通常飛到耳邊即刻攞手機開電筒,比d心機係周圍搵下佢,就會見到,再一野收佢皮

利申:晚晚捉蚊

好提議
蚊拍嘛, 唔使睇直接係耳邊掃,
通常五分鐘內解決
好同意
一熄燈訓到咁上去 係你耳邊飛

即開燈 唔撚見左

屌你xmen黎

請勿關燈
蚊貼 床頭
有親戚比咗舊啲蚊怕膏咁嘅嘢,好似番梘咁
今晚擺喺床頭試吓先
我屋企都係近年多左蚊, 早1年老豆買左個電蚊拍好好用, 高峰期試過一晚殺十幾隻蚊

電蚊拍真係無敵,好想知有無便攜式出到街既,可以帶埋出街等車用
左手巴蕉扇/普通手撥扇
右手電蚊拍

殺蚊頓變樂趣

資料來源: 本人由細到大殺蚊數應該近10K

電蚊拍真係好撚正
電到啲蚊有色閃光啪啪聲有浸囉味

尤其啱晒我呢啲好驚用手掂昆蟲嘅人
電屋企啲德國強又係幾正

其實講詳細啲
殺蚊係有少少學問
引到蚊出黎首先有幾個因素
你間房亂唔亂多唔多暗角, 同埋你間房多唔多衫亂堆
蚊一般偏向匿喺牆, 如果你趕得太耐佢地係優先喺牆抖氣
所以先搵牆睇下佢喺唔喺度,有電蚊拍的話基本可以1 HIT KO,用手的話就慢慢埋到去一嘢拍到佢陷家剷
如果唔見,就搵一啲嘢拍下啲衫,嚇鳩佢出黎,其實用扇製造氣流都嚇到佢
但如果呢幾個方法都唔WORK, 你試下企埋牆既一角落,深深吸氣一下,10秒後極慢速呼氣,此乃CO2戰法,你只要不斷做啲蚊就以為有嘢食,慢慢喺你腳邊忽然出現

好啦見到蚊啦
但如果你成日都諗住捉佢,蚊係會愈黎愈精,愈黎愈聰明,到時新手如你就會變得好難捉,所以要一擊KO必殺,唔好留活口
用電蚊拍捉睇落簡單,實則要膽大心細。就好似喺金魚池度用紙拍捉魚一樣,唔好一嘢SWING落去,氣流係會迫走啲蚊,你應該用陰力慢慢埋近然後一嘢拖去隻蚊度電撚死佢,你電佢都要留意喎唔好剩係電幾嘢,好可能只係電暈佢過陣就醒,你要電到佢不斷爆火花出黎先係殺手瀾
如果用手的話同一道理,要用陰力慢慢埋去,再一個渣波龍爪手爪住佢老母,唔識既就搵條女試下,慢慢就習慣,捉住佢你鐘意點玩都得,我就較鐘意大大力一下甩落地,如果佢吸好多血既會死得好撚慘,蚊同血1PAT嘢痴咗喺地,係有啲爽快感既

打蚊痴線佬
左手巴蕉扇/普通手撥扇
右手電蚊拍

殺蚊頓變樂趣

電蚊拍真係好撚正

電屋企啲德國強又係幾正

兩死佢果下,再電多幾野,簡直有報左深仇大恨之感
左手巴蕉扇/普通手撥扇
右手電蚊拍

殺蚊頓變樂趣

電蚊拍真係好撚正

電屋企啲德國強又係幾正

其實講詳細啲
殺蚊係有少少學問
所以先搵牆睇下佢喺唔喺度,有電蚊拍的話基本可以1 HIT KO,用手的話就慢慢埋到去一嘢拍到佢陷家剷
如果唔見,就搵一啲嘢拍下啲衫,嚇鳩佢出黎,其實用扇製造氣流都嚇到佢
但如果呢幾個方法都唔WORK, 你試下企埋牆既一角落,深深吸氣一下,10秒後極慢速呼氣,此乃CO2戰法,你只要不斷做啲蚊就以為有嘢食,慢慢喺你腳邊忽然出現

好啦見到蚊啦
但如果你成日都諗住捉佢,蚊係會愈黎愈精,愈黎愈聰明,到時新手如你就會變得好難捉,所以要一擊KO必殺,唔好留活口
用電蚊拍捉睇落簡單,實則要膽大心細。就好似喺金魚池度用紙拍捉魚一樣,唔好一嘢SWING落去,氣流係會迫走啲蚊,你應該用陰力慢慢埋近然後一嘢拖去隻蚊度電撚死佢,你電佢都要留意喎唔好剩係電幾嘢,好可能只係電暈佢過陣就醒,你要電到佢不斷爆火花出黎先係殺手瀾
如果用手的話同一道理,要用陰力慢慢埋去,再一個渣波龍爪手爪住佢老母,唔識既就搵條女試下,慢慢就習慣,捉住佢你鐘意點玩都得,我就較鐘意大大力一下甩落地,如果佢吸好多血既會死得好撚慘,蚊同血1PAT嘢痴咗喺地,係有啲爽快感既

我鐘意,尤其電蚊果part
左手巴蕉扇/普通手撥扇
右手電蚊拍

殺蚊頓變樂趣

電蚊拍真係好撚正

電屋企啲德國強又係幾正

其實講詳細啲
殺蚊係有少少學問

好啦見到蚊啦

我鐘意,尤其電蚊果part

好深學問
試過已經包到實一實
一熄燈俾蚊瘋狂咬面
最仆街一定係咬眼皮同嘴
跟住搞到成晚都開住燈瞓

我都試過 跟住開燈叫老母入黎 佢唔洗10秒就搵到隻野跟手打死左 之後就終於有教好瞓 老母我愛你
加個蚊帳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞