覺唔覺得d蚊愈黎愈醒?

223 回覆
272 Like 4 Dislike
無蚊怕水/蚊貼之類?

無呀 得支無比滴 搞到我好似賣火柴的小女孩咁

關咩事
加個蚊帳

打開蚊帳打開蚊帳,有隻蚊,有隻蚊
Btw,用蚊怕水噴佢地,唔係要佢死,係要佢朋友都離開佢

關燈之後用蚊怕水四圍噴
畀蚊咬唔係最煩 最煩係佢啲叫聲
所以如果有蚊 我會帶耳機瞓覺
我都覺得d蚊好煩膠,巴打有無咩邊隻電蚊香推介?最好有埋相,邊度買?
啲蚊幾時絕種
當我聽到耳邊有蚊聲嘅時候
我唔趕走佢
我會靜雞雞開著電話嘅強光燈照佢
然後一野轟落去
我仲有訓覺防蚊術
當然最好係未訓前將所有蚊殺撚晒就係上策,但有時訓緊又有隻蚊出黎,又好撚眼訓唔想開燈,應該點做?
如果你冇開冷氣會易少少,但如果你開咗冷氣,我都係勸你一句開番燈啦
講番冇冷氣,佢地會喺你耳邊翁既話,首先你要做既係唔好心煩氣燥,控制好自己既情緒先,有好既情緒先至適合殺蚊既
然後你要用塊被包住自己但剩番耳仔聽聲嗰便露出去,用途梗係聽聲啦,跟住用上述教你既深呼吸大法,咁啲蚊就會濕撚晒狗衝埋你度,呢時候你都係要忍,忍佢老母忍佢老豆都要忍,蚊係好重戒心既動物黎既,你一定要忍!!!!
忍到幾時呢? 就係隻蚊當撚咗你塊面係佢屋企,想針你既前一刻,呢個時間你隻手就要慢慢咁喺被度伸出黎,渣佢老母波,記住,唔好用拍,渣!!!
同一方法試幾下你就會捉到隻蚊,向地下大力一甩,gg wp!!

仲有喎,呢個方法你一旦熟練,你係可以喺熟睡期間將啲蚊置之死地,呢時你就係傳說既專業殺蚊人士~

屌你佢翁個下又聽到愈黎愈近
真係好難忍 驚佢咬都算
係驚佢飛埋入去
同埋勁大聲好撚恐懼

屋企多蚊既話,可以試下呢個非洲小食,仲有蛋白質
點解有時候撐大對眼啤撚住d蚊都會突然消失 係咪真係有隱形功能其實

呢樣真
瞪大隻眼會望望下搵唔到
夏天我要開大冷氣加風扇搞到成個雪房咁先訓到好覺
買蚊香之類 夜晚入房訓之前焗下間房
窗就加果d類似紗質既網
應該就ok喇掛
淘寶30蚊人仔買個蚊帳一了百了,100% work,又可以瞓一覺好嘅,第二朝起身見到啲蚊伏係個蚊帳外面,一野彈落去就搞掂
點解唔開無雙
拎開d“被” 之後左右手好似跑online大隻仔咁狂打圈fing fing埋枕頭都得
跟住隻蚊應該會縮 係呢個時候我會即刻用“被”笠住自己 跟住就訓得 萬試萬靈 不過唔小心隻蚊入埋去就
全世界仆街蚊早D死撚晒佢

利申 前晚拍死左隻
最慘應該係明明搵到佢(無飛),
但竟然打miss左
果刻超憎自己
明明根本無可能miss
下定決心買電蚊香
屋企d蚊淨係咬我
成日訓訓下係我耳邊嗡嗡叫 所以我係床尾放左個風扇 一有蚊就開風扇吹走9佢地
屌以前細個痴蚊貼係耳仔 成塊蓋住個耳窿
左手巴蕉扇/普通手撥扇
右手電蚊拍

殺蚊頓變樂趣

資料來源: 本人由細到大殺蚊數應該近10K

電蚊拍真係好撚正
電到啲蚊有色閃光啪啪聲有浸囉味

尤其啱晒我呢啲好驚用手掂昆蟲嘅人
電屋企啲德國強又係幾正

其實講詳細啲
殺蚊係有少少學問
引到蚊出黎首先有幾個因素
你間房亂唔亂多唔多暗角, 同埋你間房多唔多衫亂堆
蚊一般偏向匿喺牆, 如果你趕得太耐佢地係優先喺牆抖氣
所以先搵牆睇下佢喺唔喺度,有電蚊拍的話基本可以1 HIT KO,用手的話就慢慢埋到去一嘢拍到佢陷家剷
如果唔見,就搵一啲嘢拍下啲衫,嚇鳩佢出黎,其實用扇製造氣流都嚇到佢
但如果呢幾個方法都唔WORK, 你試下企埋牆既一角落,深深吸氣一下,10秒後極慢速呼氣,此乃CO2戰法,你只要不斷做啲蚊就以為有嘢食,慢慢喺你腳邊忽然出現

好啦見到蚊啦
但如果你成日都諗住捉佢,蚊係會愈黎愈精,愈黎愈聰明,到時新手如你就會變得好難捉,所以要一擊KO必殺,唔好留活口
用電蚊拍捉睇落簡單,實則要膽大心細。就好似喺金魚池度用紙拍捉魚一樣,唔好一嘢SWING落去,氣流係會迫走啲蚊,你應該用陰力慢慢埋近然後一嘢拖去隻蚊度電撚死佢,你電佢都要留意喎唔好剩係電幾嘢,好可能只係電暈佢過陣就醒,你要電到佢不斷爆火花出黎先係殺手瀾
如果用手的話同一道理,要用陰力慢慢埋去,再一個渣波龍爪手爪住佢老母,唔識既就搵條女試下,慢慢就習慣,捉住佢你鐘意點玩都得,我就較鐘意大大力一下甩落地,如果佢吸好多血既會死得好撚慘,蚊同血1PAT嘢痴咗喺地,係有啲爽快感既

可唔可以借條女畀我練習下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞