[黑警家屬呃人講心事] [消費Sulli自殺扮抑鬱] 為何斯德哥爾摩集會沒有三家姐a.k.a.瑞典媳婦 (5)

1001 回覆
134 Like 10 Dislike
三家姐有消費抑鬱症前科
佢喺未出樣前永遠最中意醜化自己身邊嘅女性,會改人花名擺上網公審人
2014年有個中國移民瑞典嘅受害者「容嬤嬤」
由於瑞典無咩華人,喺嗰邊又只係得個老公同bb女,就好想同三家姐做朋友
但「容嬤嬤」好煩好chur,所以三家姐又block人又盛,仲上網連寫篇文公審人
重點係 當時三家姐都係扮有depression
點解咁肯定係扮?因為佢話佢個depression係會攻擊其他人

https://www.facebook.com/sis3ter/photos/a.1532277323652979/1549807878566590
雖然患者係會自殘 但depression係同暴力傾向無關
大話連篇 瑞典同行生蠔抗爭民主女神 自封臭雞作故仔
琴晚三家姐忍唔住,終於再次上水回應

由於篇文雖然好多字,但言之無物,以下為整合,慳返大家寶貴嘅三分鐘
=巴絲
1. 老屈有份批評39嘅巴絲係瑞典居住嘅港人,有私怨所以就cap哂佢啲story黎binc
:明明個post好多都係前讀者同睇唔過眼嘅巴絲,見佢食人血饅頭(e.g. 6月返香港扮同行,但實際上5月已經一早話6月會返香港,同埋返到黎係幫Kerry Hotel賣廣告同簽書)先cap低
2. 老屈巴絲/Anita Wong罵佢係臭雞
:雖然大家都屌39,但都係based on facts,無人有罵佢係臭雞,可以追返舊post,39喱招老屈大家黎搶道德高地
3. 狡辯整容無問題,批評識佢嘅人po舊相笑佢
:整容貪靚無問題,問題係39你整完容,日日喺啲文到吹到自己係天然美女,似Fiona Sit,叫人love yourself,講一套做一套、扮哂嘢先係個問題
4. 狡辯學歷低,只要品德好就無問題
:同意學歷低嘅人品德好就無問題,但39你中五學歷扮HKU grad,而且成日上網公審人,網上講人是非改花名品格良好?邊到好呀?
5. 表示批評佢嘅人「將怒火狠狠敲喺佢老公新買畀佢嘅iPhone鍵盤上面」
:What a sexist. 唔好以己度人 依家已經2019年,喺連港豬都經已覺醒嘅年代,點解三家姐會冥頑不靈,覺得女人一定要靠男人、洗男人錢嘅方式去標籤所有女人?

by 黃大仙護體:
其實想同三鳩蛆講呢
你千辛萬苦打左篇濕鳩文出黎
話人屈你做雞,仲寫埋咩做雞公式出黎
首先,做雞個公式好簡單,就係賣淫
所以從來都冇人鬧過你係臭雞
最多話你送上門、陰道移民
至於你既出身同有冇整容
其實本身都應該冇乜人care
但後尾發現原來你整完容但又叫妹豬唔好搞咁多野愛自己
中五學歷但又扮讀過Hku
蛆夫係棄屍水警但又做樹洞唔利申
全部都係關乎你既人格
一個講一套做一套 咁冇原則既人
都仲可以出書同無知妹豬講人生大道理?
仲可以收錢賣廣告同寫專欄?
你可以靠社交平台出名
社交平台一樣可以做低你
繼續死撐啦三鳩
願你依家就懂的三家姐仆街事
三家姐根本無反省過點解會比人狙擊
自己一路以黎做啲咩衰嘢先加加埋埋一次過比人踢爆
1. F.5 grad 扮 HKU grad
2. recommend 家姐MUA Emily Fung 扮 唔識
3. 賣廣告搞簽書會返香港 扮 因為支持返送中返香港
4. 明知自己係黑警家屬 身分敏感 扮 黃底 做樹洞聽發夢心事
5. 整容 扮 天生麗質 叫人love yourself
6. 一結婚就冠夫姓 改名換姓 扮 仲用緊香港個名
7. 買名種貓 扮 領養
8. 無表過態 連口號都唔叫 扮 黃底 叫人加油 Po文宣又秒del
等等...

仲有 喺page到 4年黎公審過:
1. 身邊嘅朋友(如 wtsapp group兩分鐘唔覆就屌人、容嬤嬤)
2. 前同事(如 闊條面)
3. 前度ssss
4. 程仔朋友(如 WHO Internship嘅同事「海綿寶寶」同「派大星」)
5. 陌生人ssss(如 北歐香港人、瑞典超市收銀同LKF&酒店reception架妹)
喱啲人比你喺網上公審就唔會唔開心嘅?
三家to do list:
[☑️] 轉發文宣
[☑️] 捐錢畀立場
[ ]「五大訴求 缺一不可」
[ ] 「721唔見人 831打死人 101槍殺人」
[ ] 「光復香港 時代革命」
[☑️ ] 轉發petition link
[☑️] 交代姐夫係香港警察事宜
[ ] 交代6月嘉里廣告事宜
[ ] 向讀者道歉曾隱瞞姐夫係香港警察 導致followers冒險同佢分享發夢嘢事宜
[☑️ ] 曲線交代整容事件
[ ] 向前同事「闊條麵」及其他被公審人士道歉
[☑️] 交代隱瞞婚禮化妝師Emily Fung為自己家姐
[ ] 交代隱瞞婚禮化妝師Emily Fung為自己家姐 為無利益申報而致歉
[ ] 交代自焚論 並為自己不當言論致歉
[ ] 11月凱旋歸來 為港捐軀
瑞典媳婦?定係瑞典腥移民?
住咗瑞典四年,仲未學識喺歐洲語系較易學識嘅瑞典文

By 二樓有二樓包
佢自己話係程仔「威迫利誘下」有學
好似都有上過瑞典文班但不了了知
結果係點有眼睇
佢真係好愛佢另一半

But anyway第三次都係未上完逃學
我個1001呀
辛苦曬絲打
辛苦哂
it's alright
let's pushing together
我都見到呀

多謝絲打詳盡整理三鳩啲衰嘢,嗰to do list 同佢啲衰嘢一樣愈嚟愈長

海外嘅巴絲打,到我地推吓post喇

三鳩,夜晚食咗飯未呀?唔好掛住mon post 唔食飯呀
唔知塔姐聽日會post咩呢
個to do list就黎長過卷廁紙
繼續留名跟進
佢係咪又買左followers?
岩岩見到52.7k但係有一大堆鬼ac
一個sub 9 post 之後由52.5k跳上52.7k ,好有可疑
絲打有無screen cap可以討論吓?
有無人可以解釋到喱篇走堂文有咩message帶出
睇完都唔知佢想表達咩
尤其是走堂對於大學生黎講真係無乜特別

閱讀報告小分享 利申 特登用英文獻比mon po 39
After reading this piece of , I feel like Ching Jai cannot tolerate her inability to integrate into the Swedish culture anymore too
How can one migrates to another country but refuses to adapt to the local culture? I thought it is the basic responsibility for a now Swedish national to at least pay some respect to the Swedish language by mastering it because a particular language represents a particular culture

同埋成篇文勁蝗蟲feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞