【世紀大和解】加泰集會!完美解決方案!

170 回覆
209 Like 28 Dislike
因為嗰隻是五毛嚟 近排追擊佢 搞到佢無錢收
直頭唔去 但 唔割
pull
你點解覆兩位Blocked Users
點撚樣
你點得出加泰民意係獨立嘅結論,有冇咩數據支持
[控場師] 為左更有組織,我地整左幾支新旗,求百屌成材
https://lih.kg/1672240

希望大家入黎俾下意見

相信大家對旗手小隊已經唔陌生
鑑於近日戰術更改,我哋收到意見,稱旗手缺乏進攻旗以迎合近日抗爭路向。有見及此,我哋推出咗三枝進攻用新旗等大家俾啲意見

橙旗 - 進攻 Attack
當狗後退時或前線有共識可進攻時使用

黃旗 - 列陣 Embattle
狗上gear,我地需要上gear時用

啡旗 - 堅守陣地 Stand Your Ground
堅守地點,以防敵方從中段空位突擊

以下係溫故知新

綠旗 - 可前進 Go Forward
前線安全準備推進亦需要中後排各位,大家判斷後請準備gear up與前線一起前進

紅旗 - 停 STOP
後退或前進到一定時候需要暫停一下,請提高警覺隨時準備對應任何突發狀況

黃旗 - 企鬆啲 Keep Distance
咪手講「左右留中」時,配合預留中間位置俾前線手足,中後排要企鬆啲,最少要預留1-1.5個手位,為前線預留充足空間。

藍旗 - 慢慢後退Back Away Slowly
當狗隻施行密集式催淚攻擊時,請保持隊形冷靜數住一二一二後退
亦要睇情況加快腳步

黑旗 - 急撤 Danger Back Off
黑旗由「急退前線危險」改成「急撤」。過去黑旗喺前線真係頂唔撚緊最壞情況之下先會舉起,但實測後發現,現場往往舉旗時間不足,舉起時容易錯失最佳急撤時機(原諒旗手都係要跑嘅普通人)。所以,新黑旗將用於旗手範圍內,在出現重大危險(例如係裝甲車或水炮車已就位),前線需要大量空間方便走避時用
我地亦收到前線意見,急撤時,後排走太快、中排走太慢,令前中後線經常出現斷層,狗隻便會從中突擊/包抄,望各位進退有度,齊上齊落,留意旗手指示。
另外,前線亦希望中排急撤時勿再用「一二一二」拖慢節奏,望各位留意🙏🏼

最後,好重點好重點同大家講,我地旗手隊同前線係有共識嘅,同埋我地會有咪手嘅配合去補充旗唔夠嘅資訊,所以大家到時要多多留意咪手指引。

各位前線同後排嘅手足
希望大家不分勇和
不割蓆 不分化 不篤灰
光復香港 時代革命
香港人 反抗
邊撚個做搞手邊個一定係鬼 我實捉條契弟出來
了解下咩係加獨旗同自治旗先,舉加獨旗但口講唔係支持加獨,同掛羊頭賣狗肉有咩分別,我信你都說服唔到全世界信你

講到尾唔會去
起屋企用心支持算
不能同意更多
但是想會去嘅幫手推舉其他旗
新疆
收錢嗰Part好似錯嘅
加泰獨立民意可以參考返2017年獨立公投, 加泰由民主派引領獨立左8秒(獨立宣言)
所以咪叫班傻豬舉埋疆獨旗
屌 起碼同會去嘅講拎埋支雪山獅子旗啦
push
Push
沒計架 所以咪搞鳩埋支那各地嘅分離主義其實即使香港支持加獨, 過多日咪馬照跑, 舞照跳
If we burn, u burn with us
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞