周庭 :日本政府其實沒有邀請過林鄭

422 回覆
1800 Like 15 Dislike
不請自來
港獨之母
我估日本政府本身就無將「特區首長」放入邀請名單入面
咁日本天皇登基, 國際上遁例都會致賀祝褔
可能其中柒婆向日本表示想去觀禮, 又或者日本禮貌上問一句, 柒婆表示想去
斷估呢啲都唔會俾你walk in, 最起碼一定要保障埋其他各國首要嘅安全問題
柒婆去, 日本政府一定事先知道同有安排, 但係咪原本就係邀請名單上, 又另一個說法
Push
咁搞到班小朋友射唔出好慘架
即係點用中國代表團身分去
外交上來賓同正式接待係差幾多?
但超碼佢都入到佢,如果蔡英文想去會去到?
柒到核爆...
周庭係女神
你唔奶
都唔好阻住連登仔奶
基乜本法
唔以外交層面邀請
可以用其他身份如友好人士之類邀請
連日本平民都有得去抽入場到底有乜出奇
無formal邀請因為非主權國
但一定有叫佢去
大家咪打咁多飛機
傷身
我啊搞到香港雞毛鴨血嗰個啊
200萬人上街都唔使我落台
革命搞足四個月我都仲做緊
好明顯習總好睇重我啦
咩話!你話冇請我搵唔到我個名
肯定你哋個system有問題啦
俾我入去先講啦
跟住就係入面玩電話
咁點解佢條粉腸會出現,同埋令香港人蒙廿羞
係咪仲有張同櫻花打卡 之後人有話唔係季節 係假野?
真心 周庭去仲冇違和過林奠
問題係林鄭以咩身份入場, 平民就以平民身份入場梗係冇問題啦,同 日本點邀請冇關係。 如果佢以行政長官身份, 我就擔心其實係違反基本法了
例如一個警察叫雞, 非執勤時 佢咪合法囉,on duty 時咪犯法囉,明唔明啊?同隻雞點邀請佢無關係架
咁綜合黎講 呢d場面正式規格係邀請國家級領導人
中國實請梗 然後維尼就派王岐山做特使代表
台日本身友好關係 雖然唔可以用國家級層面邀請
但用友好來賓身份邀請就無咩問題
但明眼人都知其實日本都當台灣係國家
只係唔想俾位中國入啫
7婆同崔世安只係王岐山團既團員
理論上唔係用特區領導人身分 因為澳門特首都換埋人
所以咩區旗呀專車個d
應該都係王岐山同日本講左佢地都會入場
咁日本係個嚴守禮節既國家就係人都知
所以咪俾面安排左d規格有專車有區旗
但見到7婆坐個個位就知係d多出黎既位
咁如果話本身佢無俾人邀請都係好正常既事
有專車 好明顯官方身份
唔關日本有冇邀請佢事呀,係身份問題, 正常呢啲場合一個市長應該避嫌囉。 直頭唔應該出現係會場
特登坐飛機去㩒電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞