鈴鐺心事台

758 回覆
0 Like 1 Dislike
誰來狠狠地屌鳩我

對件事有幫助咩

俾人鬧完會好過啲
因為某程度上可以減少罪惡感
不過為左等你唔再拖所以唔會鬧你

其實佢需要既係好好咁去思考一下
到底自己係一個點樣既人
到底自己想要啲咩野
到底對方又係唔係自己想要既人
到底如果將來要繼續一齊行落去,願唔願意

我覺得自己係俾回憶左右到自己啲決定同決心
理性咁諗,佢的確唔係我而家想要嘅人
我有諗過自己想要一個咩人
我想要嘅係一個成熟,可以自己獨立,同我屋企溝通到,可以接受到我啲朋友嘅人
不過咁樣講出嚟,好似有個check list去買餸咁on9,都係睇完就算

有d似三年前既我

有無故聽

因拍拖而拍拖 拍落覺得唔夾 唔夾既原因又係好似你咁 不斷當初既熱情開始融化
拍左半年 同佢講左分手 但我因爲罪惡感就同佢做番朋友 再拖拉左半年 最後我覺得咁樣係對佢好差 所以決斷冇聯絡 之後兩年幾我都記住呢件事
恨自己點解當初因拍拖而拍拖

對件事有幫助咩

俾人鬧完會好過啲

到底自己係一個點樣既人
到底自己想要啲咩野

我想要嘅係一個成熟,可以自己獨立,同我屋企溝通到,可以接受到我啲朋友嘅人
不過咁樣講出嚟,好似有個check list去買餸咁on9,都係睇完就算

有d似三年前既我

有無故聽

因拍拖而拍拖 拍落覺得唔夾 唔夾既原因又係好似你咁 不斷當初既熱情開始融化
拍左半年 同佢講左分手 但我因爲罪惡感就同佢做番朋友 再拖拉左半年 最後我覺得咁樣係對佢好差 所以決斷冇聯絡 之後兩年幾我都記住呢件事

佢有無爆喊
好多人當因爲當下既心動同衝動而去拍拖
無認真諗清楚對方係唔係自己真正需要既果個人

鈴鐺

俾人鬧完會好過啲

到底自己係一個點樣既人
到底自己想要啲咩野

有d似三年前既我

有無故聽

佢有無爆喊

你應該估到 不過之後我鼓勵佢讀番書 最後從朋友得知 佢讀得開心 生活得開心

好多人都唔知道自己到底做緊乜
唔知道自己到底想要啲乜
又或者更多人,有諗過下呢個問題
但做出黎既野就總係另一回事

其實,拍拖就好似養狗咁
如果你係做唔到可以好好咁對佢既
一開始就唔好養啦
唔好因為自私想自己開心
就犧牲其他人

鈴鐺

自由

好多人都唔知道自己到底做緊乜
唔知道自己到底想要啲乜
又或者更多人,有諗過下呢個問題
但做出黎既野就總係另一回事

其實,拍拖就好似養狗咁
如果你係做唔到可以好好咁對佢既
一開始就唔好養啦
唔好因為自私想自己開心
就犧牲其他人

搞到愛情好似公仔麵咁
想食就煮一包
食完就突然間覺得無哂感覺
浪費大家既時間
又有咩意思
想搵人聽下自己發up瘋
呢個鐘數,一邊聽歌 一邊發呆. 都幾舒服架

我而家已經覺得眼瞓

我而家已經覺得眼瞓

我重係好精神,點算.
睇黎又要5 6點先有得訓

我而家已經覺得眼瞓

我重係好精神,點算.

有時瞓唔著我都會逼自己瞓
過3點已經覺得好唔健康

我而家已經覺得眼瞓

我重係好精神,點算.

過3點已經覺得好唔健康

但係真係訓唔著都冇計
想搵人聽下自己發up瘋

我而家已經覺得眼瞓

我重係好精神,點算.

過3點已經覺得好唔健康

但係真係訓唔著都冇計

最鐘意夜晚聽住音樂飲杯野
靜靜地好舒服
每日最開心既時間
就係訓著係夢入面果幾個鐘

人生不如意事 十常八九
係因為我地都只係會留意到唔開心既事
令呢啲事成為八九
今晚好似成功咁放低左d野
好似真係明白左自己既位置係邊
排緊五月天⋯⋯上嚟行下
發現好多人都好寂寞
世界好大 人好多
好多人都不停咁識新既人 舊既人就慢慢淡 有得佢
成為過去
發現好多人都好寂寞
世界好大 人好多
成為過去

係⋯⋯我不停睇啲舊人唔順眼
發現好多人都好寂寞
世界好大 人好多
成為過去

每個人都有你睇唔順眼既地方
當識耐左自然會發覺 加上冇乜新鮮感
寧願再識新既人 再重複果個process 都無心keep舊
loop完又loop
最後一無所有 得返自己
發現好多人都好寂寞
世界好大 人好多
成為過去

每個人都有你睇唔順眼既地方
當識耐左自然會發覺 加上冇乜新鮮感
寧願再識新既人 再重複果個process 都無心keep舊
loop完又loop
最後一無所有 得返自己

我覺得自己都係d咁既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞