鈴鐺心事台

758 回覆
0 Like 1 Dislike

你係在外國果個鈴鐺?

你係?

攬緊熊囝

攬緊熊囝

隻熊識唔識講野

攬緊熊囝

隻熊識唔識講野

唔識

攬緊熊囝

隻熊識唔識講野

唔識

仲未訓
細個果時老豆包二奶 父母離左婚
近年老豆同個二奶就結左婚
而老豆就黎生日
佢想我同阿哥同佢食餐飯,會帶埋個二奶出黎
純粹say個hi咁
過左咁耐 我同阿哥都冇咩hard feelings 就話冇問題啦

番到屋企老母就超級嬲,話點解我老豆要啲仔女去見一個拆散自己家庭既賤婦
如果佢冇出現,我同阿哥就可以係個健全家庭長大
佢繼續係度話我 點解要去
然後幾日之後我哥又番黎食飯,佢諗住帶埋女友比老豆見下
佢同阿媽講幾講 阿媽就話好啦 咁你兩個去啦

然後又過左幾日 老豆打黎同我講果日約幾點
老母聽到又癲左 係咁講係咁講
話果個二奶 見到我同阿哥 一定會諗「你地個阿媽都幾得意 我搶你老公 你仲比啲仔女黎見我既 咁戇鳩都有架咩」
係度話 我同阿哥去見佢得架喇 痴埋去佢地度啦 唔洗理佢架喇
又話我地唔當佢係阿媽剩剩
我同阿媽講,果日食飯係純粹比面老豆,同個二奶根本就唔會親近,老豆都一把年紀(都七十),過多幾年就唔係度,點解要諗到我地好似拋棄佢咁
然後佢繼續嬲,嬲到喊出黎
對上一次見佢喊係我中一既時候,十幾年前⋯⋯

我都知老母係愛我地所以先咁
不過過左咁耐 我真係好希望佢可以放低
莫非去到死果日都要嬲住二奶 嬲住老豆?
有時緣份完左就係完左,哩啲野真係冇得講,只能接受
真係好sad,夾住係中間想我點
次次出去食飯 老豆係度講啲往事
我同阿哥聽過佢啲故仔十萬九千次,都知佢吹水居多
但係你都要比反應架,咪笑下哦下囉
佢成日都話自己負責任負責任,我上次聽到嬲嬲地已經大大聲話番佢
係負責任既人根本就唔應該係出面偷食 成日衰咸濕
老母唔係本地人唔識廣東話,但次次都黑面,話我同阿哥係度認同老豆啲「豐功偉績」
我咪講囉,果啲只係客套說話,咁大個人仲唔識分佢講啲野真定假咩,佢都老啦咪由佢鳩up囉,次次聽完都左耳入右耳出架啦,dont take it serious啦嘛。 老母又唔信
啦啦啦

攬緊熊囝

隻熊識唔識講野

唔識

仲未訓

鈴鐺永遠都係深夜出現
鈴鐺永遠都係深夜出現

唔洗返工咩 屌
想問男仔
你地會唔會同一個普通朋友幾乎無間斷咁日日whatsapp
但唔係秒回果隻
內容都係生活無聊嘢同埋廢up
你地又會唔會問一個普通朋友做緊咩

會 講吓on9野
輕輕鬆鬆又一日
細個果時老豆包二奶 父母離左婚
近年老豆同個二奶就結左婚
而老豆就黎生日
佢想我同阿哥同佢食餐飯,會帶埋個二奶出黎
純粹say個hi咁
過左咁耐 我同阿哥都冇咩hard feelings 就話冇問題啦

番到屋企老母就超級嬲,話點解我老豆要啲仔女去見一個拆散自己家庭既賤婦
如果佢冇出現,我同阿哥就可以係個健全家庭長大
佢繼續係度話我 點解要去
然後幾日之後我哥又番黎食飯,佢諗住帶埋女友比老豆見下
佢同阿媽講幾講 阿媽就話好啦 咁你兩個去啦

然後又過左幾日 老豆打黎同我講果日約幾點
老母聽到又癲左 係咁講係咁講
話果個二奶 見到我同阿哥 一定會諗「你地個阿媽都幾得意 我搶你老公 你仲比啲仔女黎見我既 咁戇鳩都有架咩」
係度話 我同阿哥去見佢得架喇 痴埋去佢地度啦 唔洗理佢架喇
又話我地唔當佢係阿媽剩剩
我同阿媽講,果日食飯係純粹比面老豆,同個二奶根本就唔會親近,老豆都一把年紀(都七十),過多幾年就唔係度,點解要諗到我地好似拋棄佢咁
然後佢繼續嬲,嬲到喊出黎
對上一次見佢喊係我中一既時候,十幾年前⋯⋯

我都知老母係愛我地所以先咁
不過過左咁耐 我真係好希望佢可以放低
莫非去到死果日都要嬲住二奶 嬲住老豆?
有時緣份完左就係完左,哩啲野真係冇得講,只能接受
真係好sad,夾住係中間想我點
次次出去食飯 老豆係度講啲往事
我同阿哥聽過佢啲故仔十萬九千次,都知佢吹水居多
但係你都要比反應架,咪笑下哦下囉
佢成日都話自己負責任負責任,我上次聽到嬲嬲地已經大大聲話番佢
係負責任既人根本就唔應該係出面偷食 成日衰咸濕
老母唔係本地人唔識廣東話,但次次都黑面,話我同阿哥係度認同老豆啲「豐功偉績」
我咪講囉,果啲只係客套說話,咁大個人仲唔識分佢講啲野真定假咩,佢都老啦咪由佢鳩up囉,次次聽完都左耳入右耳出架啦,dont take it serious啦嘛。 老母又唔信

唉 其實點解會俾阿媽知道
仲有你老豆都唔駛帶埋2奶出黎 試下問有冇得單獨見面
其實年紀越大就越執著
即使你地覺得見一見無所謂
唔代表你媽媽可以接受
況且雖然呢件事好影響到個家庭同你地
不過最直接既受害者係你媽媽
身邊長年既枕邊人背叛左自己同家庭
果種打擊令到你媽媽一直記住咁多年真係唔岀奇
我知你地夾係中間好辛苦
不過如果真係要見爸爸
就偷偷地啦
唔好再令媽媽難過啦
我地以為佢聽唔明
但係啲關鍵字佢就明哂
估估下就知我地想做咩

我已經同老豆講我果日唔會出現
只係冇諗過哩件事上面阿媽會咁大反應
而家氣氛仲好似有啲僵
我自己又灰灰地
好想講 我好想唔做
想問男仔
你地會唔會同一個普通朋友幾乎無間斷咁日日whatsapp
但唔係秒回果隻
內容都係生活無聊嘢同埋廢up
你地又會唔會問一個普通朋友做緊咩

我有意思先會咁
冇意思嘅女仔我會hea覆求斷chat...

近排先同一個咁樣相處嘅女仔間接表你老母白
一年半嘅友誼咁就告吹

我估你表白都係一時衝動

咁個女仔擺明唔鍾意你
你係咪應該相處吓先 等熟啲先表白 :0)
Block左曖昧對象 唔想拖拉 但反而仲辛苦 好掛住佢
我地以為佢聽唔明
但係啲關鍵字佢就明哂
估估下就知我地想做咩

我已經同老豆講我果日唔會出現
只係冇諗過哩件事上面阿媽會咁大反應
而家氣氛仲好似有啲僵
我自己又灰灰地

所以好多野都唔係自己"以為"就無問題
短時間內唔好再刺激佢啦
Block左曖昧對象 唔想拖拉 但反而仲辛苦 好掛住佢

如果你肯定係無可能
咁過一排你應該就會慶幸自己有狠心到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞