陳同佳聽日放監,台灣方面打算過香港押犯

278 回覆
1515 Like 11 Dislike
之前台灣咪咁講
台灣比佢殺人的證據香港
香港自己搞掂佢
但香港政府又唔理
作得反坐大飛既方法去台灣炸
想問
如果香港俾台灣拉人
將來大陸可唔可以學台灣一樣拉個犯返大陸
而家係要港府簽文件,作出一次性提交
即係一巴打落林奠,無送中條例一樣可以處理到大粒墨
呢樣唔單止係台灣主唔主權問題,係變左台灣係香港會有執法權力
高招
我諗港共應該唔可以咁做(包括呢次)
之前其中一個方案係立法會用一次性移交/日落條款處理陳同佳
但港共ban左

如果港共繞過立法會接受台灣黎押犯
他日一樣可以接受中國黎押犯
唔係要經立法會先得咩
林鄭點可以一個人決定就送走香港人?
認賊作父
咁多個月 按常理就算有都冇左啦d證據
而家先黎話搵到證據,你估下有冇人信

就算唔陰謀論 都會印證popo查案有幾9屎,咁多個月都唔查/查唔到。有政治壓力先出手查

然後一定勁多人嘈
不過都算係暫停左件事 拖字訣。
張建宗:林鄭仲喺日本未返,關我撚事?
到時一齊舉民國旗
殺左人就係殺左人,而且佢當時仲棄屍(有手段),佢好冷靜去處理成件事仲識返黎香港,我相信一個人做錯會反省,但唔會係得幾個月就識,更何況條女有5月,仲唔應該死?
[Twitter戰線] 我哋使唔使叫埋翻牆手足(三毛除外)加入文宣戰線
https://lih.kg/1669044
返到屋企 無人獅了再講左右藍黃黑白兩道都想招呼佢
爺你老母閪
你仆街啦三毛

即係你承認台灣係外政?

全家入勞改營啦屌你老母
如果陳突然自殺。。。
終於明諗左好耐被自首同飛嚟香港夾佢返去有乜分別
同台灣對話
到底係要搵特首定港澳辦
柒婆喺日本遙控宗仔,又要宗仔出面比人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞