陳同佳聽日放監,台灣方面打算過香港押犯

278 回覆
1515 Like 11 Dislike
Thx ching
點會變台獨? 好多海外台灣罪犯都係送番比大陸 台灣嘈過好多次都冇用
台灣啲政治手腕好強
香港唔知點處理個炸彈
但呢個會唔會係核彈, 佢比得台灣黎押犯
咁大陸呢? 美國呢?

根本都唔make sense
所以呢一下就睇港共政治智慧啦。。。引發嘅後果不敢想像
但呢次送上中國審的話
變左中國認為中國對台灣境內的犯罪有司法管轄權?
我講得衰
我想表達係既然話陳同佳肯自首
即係佢可以「協助」佢同台灣檢察人員自首
咁佢俾唔俾台灣派人黎 似乎都係死
估計咪又係出下聲明話台灣on99
好期待聽日陳同佳放監
明明已經撤回/暫緩左咁耐都唔搞
係要而家先黎搞
真係唔知佢想玩死台灣定玩死自己

會唔會用緊急法搞陳同佳呢?
小英呢步棋靚 柒婆真係進退兩難
push
咁樣777咪打自己一巴囉,話比全世界知 ,送中唔係想處理案件而係政治操作。。。咁樣你覺得外國會點睇。。。
係一日都無
得一晚
比我打2拳先啦
果堆好似係係當地犯罪/同大陸有關既案件,好似係電話騙案

宜家係係台灣犯罪
人係香港人(香港同大陸都冇引渡)

送上大陸想用咩罪審 想邊到搵證據(台灣實唔比)
既然大陸冇證據 又憑咩要人交人
下次唔洗送中啦 直接話黎智英係台灣叫過雞就叫港警送佢上大陸
如果佢當台灣on9 唔肯交人嘅話
咁佢呢兩日口中嘅仁義道德就全部變廢話
又再一次自打嘴巴 咁台灣又可以整多佢兩棍
而家點搞都係柒架啦
只係睇下點先可以冇咁柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞