陳同佳聽日放監,台灣方面打算過香港押犯

278 回覆
1515 Like 11 Dislike
唔止謝sir,連er er er sir都……
https://lih.kg/1644080
原來立反蒙面法係去鋪排繼續用緊急法送走陳同佳
依家咪要香港政府同佢地合作,批准佢地來港囉
可以試下唔批
咁個炸彈咪推返落林鄭囉
爺你老母啊 死蚑那仔
唔知呀
我覺得港共分分鐘用緊急法送去台灣亦都可以送啲人返大陸
反正而家緊急法可以任佢玩
你不如搵新聞睇吓香港批會點,唔批會點啦
好多學者分析咗兩個做法有乜利弊啦
最簡單係可以定義指定香港人係不受歡迎人物
然後可以依法遞解出境
咁就仆街了
就算落面我都覺得好開心
好利害呀,眼光好獨到呀,
全城都覺得林鄭左右做人難,要睇中央安排,
得你一個睇到台灣玩嘢,不如你加入林鄭團隊做軍師啦
外交事務,即刻變中華民國
應承就係承認台灣主權
唔應承就比全世界人睇到林奠借呢單慘劇玩政治有幾仆街
Sir this way🇹🇼
台灣岩岩又屌完港府已讀不回
盲既都睇到係台灣由一開波就玩政治.
明天港共乜都唔駛做. 睇佳佳坐免費機.
因為中港台都係一家人
中台點會係"外"交
政府指,台灣執法當局在港並無執法權,今次是陳同佳自願到台灣自首,台方在他抵埗後可將他拘捕,又指若台方願意處理陳的自首,應立即取消對陳的入境管制。港府又表示,殺人案發生在台灣,死者屍體、主要證人、證物及相關證據都在台灣,台灣對本土殺人罪行絕對有司法管轄權。陳既然自首,台方應先接收他,然後主動對他訊問、搜證、起訴。在港方的證物方面,除了陳自願帶往台灣的證物外,其他證物,港方會在法律容許下盡量配合台方請求,並根據程序處理。
有冇辦法輕判掟返比香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞