一句講曬,支唔支持加泰集會

363 回覆
840 Like 1089 Dislike

世界上夠無咩國家支持香港獨立啦,呢班仆街影響曬我地國際戰線係咪要譴責要越洋追殺呀
國際社會唔會因為你一支旗仔一個集會就轉曬風㗎,反而受益嗰個會好感激,寧買當頭起呀
唔講有咩壞處
我淨係想知
去左對香港有咩幫助?
自私撚快d去死
唔出,唔該尊重大多數意見啦,屌藍絲就話自己係多數
顧掂自己先
人權法過左一院仲有眾議院未過
自身都未搞掂
你話你獨立完一路走過黎明白人辛酸就話
而家贏都未贏過走去幫人地諗 搞笑咩
民族自決是國際人權公約第一條第一句
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援CATALONIA
唔支持,但唔會反對你去
正解
出於利益原因,其實歐美一樣反對「分裂國家」
只不過人哋有言論自由,齋講完全冇問題
有升級行動先會喺行政立法司法三方面用法制去壓制你

高調支持加泰獨立,其實同故意斷歐美支持冇分別

每個國家民情唔同
就算支持港獨,其實同加泰獨立無直接關係
又要其他國家支持香港,又同人唱反調,容易send 出錯誤訊息.......
其實乜撚野事呢期係咁吹加泰港獨風, 又成班傻仔跟
即係8964長安大街無端端出現批軍火, 係咪要人手一支等對等無力鎮壓呀? 香港人贏左喇咩? 癡線同班死左膠咩分別.
你撐都改下個名喇, 全球反極權已經足夠代表同聲援埋全部freedom fighters, 咁多地方示威係得加泰係香港成到氣候咩原因呀? 用下個腦唔該.
到時咪知囉 冇人唔好喊
對家想我地失去國際戰線

我覺得要搞都搞
聲援新疆、西藏、中國維權人士先
關聯性大d、目標一致d

唔想香港變新疆

==========
入嚟一齊分析:
假彥霖相片流出,海邊cctv 才是重點
https://lih.kg/1667127
==========
極權國家必然會走埋一齊對抗民主國家,所以所有民主國家要用一切辦法抗衡極權,冷戰美國幫台灣、南越、南韓都係呢個道理
唔支持,用集會幫加泰簡直幫倒忙,正如冇人會搞集會開名支援神獸手足咁
一係直接參與人哋抗爭,一係不記名支持普世民主抗爭
啱呀係自決,每個地方都應該有權選擇去留
民族自決是國際人權公約第一條第一句
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援CATALONIA
fight for hong kong's freedom
同感

爭取到五大訴求,釋放義士之後,我話之佢捐身家 獻埋條命支持加泰

爭取唔到香港嘅成功,就係集中營
歐美取態好緊要
你而家都比人民日報話你港獨,我想知班港獨恐懼撚係咪會唔出

:唔好出呀,出來就港獨架喇,唔好激嬲美國

喂,咁不如一日人權法未過一日都唔好搞行動啦?
做都可能會冇事 但唔做就一定會冇事 而且加泰條線作用唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞