一句講曬,支唔支持加泰集會

363 回覆
840 Like 1089 Dislike

如果定為反極權、支持民主自由就ok
冇必要同其他國家政治運動扯上關係

唔好將個運動愈扯愈遠
我地係要反送中、反警暴
5大訴求

==========
入嚟一齊分析:
假彥霖相片流出,海邊cctv 才是重點
https://lih.kg/1667127
==========
既然咁有爭議,點解要夾硬去做?對埸運動有咩好處?仲要分化自己人
一班有錢人想獨立關我撚事
其實你係其他遊行集會舉旗咪算 唔洗特登搞個集會
No
同意

5大訴求
唔好愈走愈遠

==========
入嚟一齊分析:
假彥霖相片流出,海邊cctv 才是重點
https://lih.kg/1667127
==========
加泰勢孤力弱,人民面臨警暴,國際無乜支持,我覺得聲援佢地絕不為過
只要你地諗下有一日你都係身處呢個角色,俾支那蝦又無人幫你出聲,你都會想有人支持下你地
唔好咁撚仆街啦好無?
講得好清楚
嗰班友冇獨立思考 見有集會有正皮就跟風 完全冇分析過利弊
搞手為光環為人血亦唔會讓步 到時正苦又大做文章 五大訴求變左搞獨立
場革命走正式完結 大家齊做港豬
人地係搞獨立唔係爭取民主
你去集會聲援咩先
你想道德上攞光環咪登報白紙黑字講清楚囉,你搞集會D人一睇張相就聯想到你支持加泰獨立啦。鳩得閒理你咩理念咩
明明香港比人地處境差十倍以上
支共邪惡與無恥過西班牙多多聲
西班牙點都唔會有集中營
香港輸左係會成為第二個新疆
分分鐘俾支共滅族
泥菩薩過江
冇餘力去支援人地
支持
休息
我TG 個投票都係6:4

利申: 支持, injustice anywhere is a threat to justice everywhere
啱呀
人地搞獨立
香港整個集會支持加泰
唔好玩啦
唔會去
民族自決是國際人權公約第一條第一句
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援CATALONIA
對家想屈港獨、屈恐怖主義
然後用反恐方式對付

=============
【新屋嶺隔離「新疆嶺」即將啟用!】
https://lih.kg/1637196
外媒頭條一堆香港加泰旗話香港支持加泰已經仆街啦
有幾多人睇內文丫 咪撚去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞