重慶大廈食玩買攻略

1481 回覆
4012 Like 20 Dislike
想食kebab
27/10 今個星期日就係印度人好重視既Diwali
南亞仔會唔會搞下活動?
好似本身冇公開活動
今日行左入重慶大廈行左個圈,地下果層主要食小食同東南亞士多,小食主要係印度甜點同薯波,咖哩角同印度版三餸飯咁

行上一層主要係電話野同電話卡多,冇咩野食

咖哩角好好食,拳頭咁大個好好食,入邊主要係薯仔洋蔥青豆
呢個好好食,淨係知係雞肉,好重辛香料味

唔見有咩地方有lassi飲,但之前喺廟街見過有支裝
白色樽藍色蓋的

如果25號上唔到去上面餐廳食都可以即刻試下下面,一件雞肉餅同咖喱角都係$20
印度烤餅 加咖哩豆容 / 瑪沙拉雞飯都係40左右
lm
準備餵港女食南亞腸
可能你娶南亞妺呢
邊度有momo食?
我通常落佐敦樓上單位食/灣仔間樓上尼泊爾卡啦OK

重慶果啲momo係more of Indian style or Nepali style?
星期五見
Nasi lemak 印尼野去cwb糖街
邊間?定係間野叫糖街?
糖街係條街近維園戲院條街
其實姐係dumpling. 但個精緻係係個momo sauce 度,中意spicy 既會中意(可以自製,其實主要都係tomato), 多數有份雞,豬,veggie momo,有蒸有deep fried. 中意spicy 可試
或者去深水埗阿明, 唔記得有無nasi lemak. 但佢啲mie都好正
利申 印尼妹
Bhai, 都係係Jordan 果度自己跳下舞慶祝下咁
唔該曬
自從我係馬來西亞食完返到香港之後,一直都好想食返
糖街果度有好多lapis 買 又有得飲Es cendol.
Both
下次入去食momo 下下都佐敦食換下新地方
好似好正咁
裏面有冇啲係買 印度零食嘅鋪頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞