重慶大廈食玩買攻略

1481 回覆
4012 Like 20 Dislike
印度糕點 味道極甜宣配茶食用
售賣店舖多於 地下及一二樓
E.g. Jamal sweet corner

上一至兩層有 好多唔同嘅鋪頭 賣唔同嘅貨物
E.g. 香料 henna 同 南亞服裝 等
亦有尼泊爾momo 同非洲菜餐廳等

再上啲就係大家熟悉嘅咖哩餐廳同賓館

菜式推介 butter chicken, naan, 咖哩角等

如果唔食辣:可以叫芝士菠菜

必試推介:mango lassi 同 masala tea

E.g. 7E咖哩王 新德里 (佢哋啲人識廣東話)

大概係咁多 有咩問題 下面再答

其實重慶啲找換店exchange rate 唔錯

如果有人聊你 可以善意拒絕 佢地sell嘢多
正呀喂
幫推
(25/10)重慶大廈感謝日(UST南亞仔之微願)
https://lih.kg/1666545
星期五見
push

好耐之前食過 新德里 水準都幾唔錯
食曬佢
要幫推
唱錢幾乎都係去重慶唱
有無圖睇下呀手足
[實用] 香城online防具升級詳細篇

近呢一個月,我見到多左好多新入香城online嘅玩家,勇武/和理非都有好多工作做,鑑於有好多人唔知點配搭防具,眼見好多手足都只用貴價6092X,除左冇必要之外仲晒左好多錢,故此我係度再講一次點去配合適的防具。

防毒面具:
中後/後防(物資站/噴漆師/文宣組/美化工程組/網上資訊組)
首選最合符經濟效益
包括單咀
3200/HF-52+3311K-55
一set最平100港幣有找
雙咀:
6200+6001/6003/6005(6005唔需要特登買,成本價貴)+5n11/5p71(唔建議5p71,如果要嘅不如買502再搭P100綿抵啲)+501蓋
例如:6200+6001CN+5n11+501 我見100已經有一set
而且 就算唔用5n11同501蓋 都ok 6001CN一對最平$30,我見$50通常都有
6003貴少少 $70成平價(睇你有冇運見到)
以上都可以頂到TG,但記得聞到味要即換

想了解更多快啲入去連登睇啦😛
...
防毒面具篇完
https://lih.kg/1666931
大家咁話
有邊啲藍舖?
去食甜品糕點先
Agg唔過海最好rate咁滯
我聽講有非洲菜,有冇推介?
冇呀sor
不過我另外個po 有其他人喺重慶大廈食嘢嘅圖
其實冇咩
lm
我都唔知 因為我冇非洲人朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞