有無人入大學之後覺得自己好撚廢

126 回覆
146 Like 1 Dislike
你真係信佢裸考先好笑
Mit都唔撚得啦
中文系同中史唔駛用英文pre好出奇架咩?
巴打個陣你依科係first choice?
其實我以前都係咁
不過後來畢左業之後又會覺得原來讀得叻又唔代表d乜
而家final year
讀書好有挫敗感到覺得自己唔適合讀大學
我中史用英文pre食哂屎咁
知恥近乎勇
同學個個唔使讀書都高分過我 好羨慕
就算讀左physics M2 都未必掂
我都係engine 同路人
Me too 唯有頂硬上
肯比心機啲成績唔會差得去邊嘅 加油
入左之後覺得自己係弱智
係咁架喇 可能你未慣姐
我GPA一開始都1.8x 俾advisor召見
又唔識搵past paper 又唔識搵exercise 做 又唔慣全英 又唔識攞 source (村校仔on99 慣左校內咁都有頭幾名
依家2.3 2.9 一般般啦
(利申態度照舊hea,不過由靠聽書變左靠自己睇)
搵個啱自己嘅方法就輕鬆好多架喇
你理得人地點hea啫 呢個世界梗有啲人好勁 甚至好勤力
我識人開sem前已經溫晒成個course 上堂對佢黎講只係溫書
最緊要你考到啱你水準嘅目標啫

我就浪費左好多時間去生存(窮撚唔打工會無食飯)同搵啱方法
你仲有時間,希望你努力搵到適合自己嘅目標同途徑啦
最近present 完
有啲睇極都唔明cls
[url]數學系會有啲初中甚至小學已經學左啲大學野嘅痴線佬[/url]
啱啱出左一科midterm成績 below mean
仲要係cc
學到野
請受小弟一拜
以為係自己留言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞