有無人入大學之後覺得自己好撚廢

126 回覆
146 Like 1 Dislike
[全世界入] 全港第一個公開論壇「城大和你傾」1029上線喇!!
https://lih.kg/1668582
Push
咁又唔係入到大學就係勁人 幫班離地高官有樣你睇
巴打唔好咁負
未上堂之前已經學過就唔應該咁計
假如我日文N1然後reg個基礎日文course
裸考都輕鬆A range啦
最多話佢地學得快而唔關裸考事
但我都認同天才嘅能力係凡人想像唔到
不嬲都覺得自己好廢
唔明點解自己咁on9都入到u
不過入左u發現一山還有一山低,一山還有一山高
都睇化左天資依d嘢真係冇得強求
但求過到自己又唔太柒就算
習慣就好
你老味
我以前就係以為自己識得講兩句普通話又識拼音
GE咪去reg科普通話呃下grade
點知仆街全部大陸人黎真呃grade
最後B-

都有reg日文,好似A左
起碼無日本人黎呃grade
廢開 sor
真係好多叻人 自己好似係最廢嗰個
我個人傾向將學習 同讀書 分開黎計 讀書我指任何投靠教育制度既行為 你唔係為考試而去學日文

定義唔同啫 你可以唔同意我嘅定義嘅
我都唔知點解自己會挨到去final year,次次考試剩係用cheat sheet,但其實好多野都係唔識,
我都係靠cheat sheet 覺得自己好無用
一向都廢
我暈 我明明讀calculus 完全冇問題
唔知點解discrete math讀唔掂
入唔入都覺得自己好撚廢
唔夠人聰明 唔夠人規律 注定墊底 改緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞