最好就10k 請到個大學生on9 HR

142 回覆
93 Like 0 Dislike
Agger! 屌你老母早兩年fg去見clerk 話我無經驗只可以offer8.7k 聽完火撚滾即刻話唔考慮走 晏就夠膽死打來話問完老細 加多300到9k問我接唔接受 痴撚線香港老細真係狗閪度縮仆街 無錢咪撚請人啦! 計埋都係岩岩過到最低工資多d

你想clerk值幾錢
係你廢,唔關公司事

我覺得係公司廢
出唔起錢 就貶低求職者身價

咁當你開間公司,一個general clerk 你願意offer幾多?

睇佢寫要求乜喎,佢要求dse畢業咪9k,佢要求大學生梗係要多啲啦

起碼大學生基本英文好啲同醒目啲(普遍黎講)
Agger! 屌你老母早兩年fg去見clerk 話我無經驗只可以offer8.7k 聽完火撚滾即刻話唔考慮走 晏就夠膽死打來話問完老細 加多300到9k問我接唔接受 痴撚線香港老細真係狗閪度縮仆街 無錢咪撚請人啦! 計埋都係岩岩過到最低工資多d

你想clerk值幾錢
係你廢,唔關公司事

我覺得係公司廢

咁當你開間公司,一個general clerk 你願意offer幾多?

睇佢寫要求乜喎,佢要求dse畢業咪9k,佢要求大學生梗係要多啲啦

你明唔明對公司黎講
一個濕鳩文員唔需要咁醒目

以而家教學程度黎講,文員既工作,文憑程度既英文都夠用

你不如問點解身為大學生,都無大學生既自覺
要去見一份文員工啦

不過hr都係仆街架啦,係度賤物鬥窮人

你想clerk值幾錢
係你廢,唔關公司事

我覺得係公司廢

你明唔明對公司黎講

要去見一份文員工啦

total agree
完全唔明點解d 大學生要去做clerk
得10K讀個大學黎把撚

都要睇下咩大學既

唔係針對樓主,但唔岩聽都要講句
屌你而家呀豬呀狗都讀top up上去

除非三大或者某d神科 專科 如果唔係其他講真who fucking care啦

其實我認同果班直升上去既的確係比較醒目

以前將個鬥爭放係AL度,輸左就係輸左
而家一堆方法推班失敗者上大學

結果就係害左果班原本既“大學生“

個人意見only
好多人誤會hr=recruiter
hr 仲有 c&b(個人認為最重要), training, staff relations 等等
大把西hr就梗啦
不過大公司冇hr又唔很喎,出糧計benefit taxation 都係hr既一部分
仆街個d多數係recruiter

你想clerk值幾錢
係你廢,唔關公司事

我覺得係公司廢

你明唔明對公司黎講

要去見一份文員工啦

total agree
完全唔明點解d 大學生要去做clerk

因為你讀個科唔值錢
啲垃圾HR八婆分分鐘U都未讀過
9K
見咩工先老老豆豆
有D工真係本身個starting係咁低賤
但都一車車港豬去見工
其實唔好剩係望自己咩料

望埋你個POST咩料先

正如前面都有人講
請掃地係咁多錢就咁多錢
又無特別要求要點先做到
咁小6黎IN同U GRAD黎IN有咩分別?
小6做到GE野,小6做到GE價錢
唔會因為你係U GRAD就要公司付出溢價去請你做

問題唔係幾多K請到大學生
問題係你點解會揀D要求低咁多GE工作
你揀番符合番自己水平GE工作
自然有符合番自己水平GE人工

諗住做埋D簡單野但因為自己係U GRAD就可以逗多過其他人只係幻想

利申:非HR
D 白痴HR知唔知佢壓低人地個價既同時。
即係壓低咁自己個價?
不過有腦邊會去做HR吖
HR: 最好就9k 請到個大學生

HR: 最好就8k 請到個大學生

HR: 最好就7k 請到個大學生

HR: 最好就6k 請到個大學生

唔洗爭啦,我貼錢返工
其實唔好剩係望自己咩料

望埋你個POST咩料先

正如前面都有人講
請掃地係咁多錢就咁多錢
又無特別要求要點先做到
咁小6黎IN同U GRAD黎IN有咩分別?
小6做到GE野,小6做到GE價錢
唔會因為你係U GRAD就要公司付出溢價去請你做

問題唔係幾多K請到大學生
問題係你點解會揀D要求低咁多GE工作
你揀番符合番自己水平GE工作
自然有符合番自己水平GE人工

諗住做埋D簡單野但因為自己係U GRAD就可以逗多過其他人只係幻想

利申:非HR

英雄所見樂童
唔怪得哂hr
先前請個pt執頭執尾,文件工作
竟然有hku 學生開50蚊一個鐘,佢dse 全部5,5*
自動幫手又謙虛。最後我出左75/h請佢
唔怪得哂hr
先前請個pt執頭執尾,文件工作
竟然有hku 學生開50蚊一個鐘,佢dse 全部5,5*
自動幫手又謙虛。最後我出左75/h請佢

未請就主動幫手咁犀利

我都想問 幫手壓價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞