最好就10k 請到個大學生on9 HR

142 回覆
93 Like 0 Dislike
按錯了enter, 自膠

大學生呢個牌頭換唔到任何野已經唔係第一日的事了......

利申:廢老一名

唔好見埋D on9工喇,
未畢業時幾on9既工都做下,
做多D見多D閪人,
未畢業前盡早搵出自己專長係乜,
出泥搵份0岩心水既, 你又熟個行頭,
有經驗之類, 人地爭住請你
咪唔使比人壓

講到底,
你唔做, 份工大把人做,
同時間,
你唔做, 出面大把工等你做,
最後睇下係人地趕住請,
定你趕住比人請,
bargaining power的問題.
HR: 最好就9k 請到個大學生

HR: 最好就8k 請到個大學生

HR: 最好就7k 請到個大學生

HR: 最好就6k 請到個大學生

繼續

再低就犯法

繼續

再低就犯法

自膠,簽同意書就得

繼續

再低就犯法

自膠,簽同意書就得

比機會你學野仲想拎錢
明明食緊屎又幫住老細屌人係咩心態
小6做data entry 5day 都11啦

做多D見多D閪人,

依句真 香港人劣根性 HR 班廢中以前中可能得中四學歷人依加人到加到15k,16k, 一見到有大學生 就同憎人富貴厭人貧, 憎高學歷同厭低學歷 大學生就8K ,中四學歷就見

做多D見多D閪人,

依句真 香港人劣根性 HR 班廢中以前可能得中四學歷依加加人工到加到15k,16k, 一見到有大學生 就同憎人富貴厭人貧=憎高學歷同厭低學歷 大學生就8K ,中四學歷就唔見

做多D見多D閪人,

依句真 香港人劣根性 HR 班廢中以前可能得中四學歷依加加人工到加到15k,16k, 一見到有大學生 就同憎人富貴厭人貧=憎高學歷同厭低學歷 大學生就8K ,中四學歷就唔見

應該係話保持班廢中價值, 你無4年經驗都係8K ,有先9.5K 都唔會過10K , 大學生呀啦
係識字率咁高既年代clerk係低技術工作,係值最低工資架啦, 妳話請個尾鑊都叫有技術呀
文員係唔值錢wo
咁應該開幾k
而家你有機會學野呀
唔洗你倒貼仲想點呀?
而家搵工好難囉!
八大畢業要去做保安。
想搵份需要大專程度既工都少之有少。
讀咁L多書入八大,最後竟然同中五畢業冇分別。

好多工都REQUIRE DEGREE HOLDER
但係個價咪又係11-13K 真係同中五文員價無撚分別
睇來大家計少樣野
果樣野叫老強
人工愈高,果0.05%愈多
你逗10k, 人工變番9k

番工逼地鐵已經夠慘
每個月出糧比錢人地投資
仲要60幾歲先拎得
hr:年輕人不應計較薪金高低
呢D工一定唔會做啦
利申 失業中 準備去申請老緩 一齊唔做野 HR納稅養我吧!
做HR已經夠低賤,你覺得佢地in比佢地更低賤啲文員會有咩好面口?
呢個po係咪有唔少hr
垃圾hr, 見到大學生黎in文員係玩野咪直接唔好in lor, 又或者出招聘直接講明degree holder不作考慮lor

宜家又要叫人黎in又要壓到non degree holder既價,浪費大家時間
其實hr咪一樣係文員 佢地有咩專業技能呀?
今日都有hr俾11000 offer我

利申,三大grad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞