最好就10k 請到個大學生on9 HR

142 回覆
93 Like 0 Dislike
你唔做
大把同胞做
http://topick.hket.com/article/1477431/%E5%A4%A7%E5%AD%B8%E7%94%9F%E7%88%AD%E5%81%9A%E6%94%BF%E5%BA%9C%E6%96%87%E6%9B%B8%E5%8A%A9%E7%90%86%20%20%20%20%20%20%20%E6%8D%B110%E5%B9%B4%E5%8F%AA%E7%82%BA2.2%E8%90%AC%E5%85%83%EF%BC%9F

稍後亦將招聘約千名文書助理(CA),起薪點逾1.2萬元

大學生做文書仔 出面點都一定要有1.2 頂盡11.5k , 除排樓價跌到最低價60萬買到又另計
其實都係睇你IN咩工 , 如果係普通CLERK 10K好正常
唔通你去IN 掃地 , 因為你係大學生比20K你咩

戇鳩仔

又好似有D道理

亦將招聘約千名文書助理(CA),起薪點逾1.2萬元
Agger! 屌你老母早兩年fg去見clerk 話我無經驗只可以offer8.7k 聽完火撚滾即刻話唔考慮走 晏就夠膽死打來話問完老細 加多300到9k問我接唔接受 痴撚線香港老細真係狗閪度縮仆街 無錢咪撚請人啦! 計埋都係岩岩過到最低工資多d

你想clerk值幾錢
係你廢,唔關公司事

睇你想請咩clerk啦

9k咪就係朝早拍完卡會落去跑個步
下午會失蹤去買貢茶慢慢行返黎果d囉

請2,3個9k
生產力加埋廢過一個15,16k既正常人
何必呢? 但香港老闆永遠唔會明呢個道理

開高價唔一定請到勁人
但閪價一定係請廢人

與其駁9k請個正常人返黎
不如個個月拎9k去買六合彩好過啦on9老闆

有理有理 但有好多港豬 9k 同 15k 都OT到10點無補水
真係好想怒屌HR
其實都係睇你IN咩工 , 如果係普通CLERK 10K好正常

戇鳩仔

又好似有D道理

私人市場同公墓員點有得比...
得10K讀個大學黎把撚
Agger! 屌你老母早兩年fg去見clerk 話我無經驗只可以offer8.7k 聽完火撚滾即刻話唔考慮走 晏就夠膽死打來話問完老細 加多300到9k問我接唔接受 痴撚線香港老細真係狗閪度縮仆街 無錢咪撚請人啦! 計埋都係岩岩過到最低工資多d

你想clerk值幾錢
係你廢,唔關公司事

睇你想請咩clerk啦

9k咪就係朝早拍完卡會落去跑個步
下午會失蹤去買貢茶慢慢行返黎果d囉

請2,3個9k
生產力加埋廢過一個15,16k既正常人
何必呢? 但香港老闆永遠唔會明呢個道理

開高價唔一定請到勁人
但閪價一定係請廢人

與其駁9k請個正常人返黎
不如個個月拎9k去買六合彩好過啦on9老闆

有理有理 但有好多港豬 9k 同 15k 都OT到10點無補水

你駁請到個9k又勤力上心既
不如拎d錢去買六合彩仲化算
我話出邊細公司都唔止呢個價
呢個今年公價黎
比唔到就唔好學人請人啦
利申當時有offer 有同學比呢間公司串 我去幫佢報仇
得10K讀個大學黎把撚

好老實 佢肯做你都怕佢走啦
請完過一排又辭工 個HR貪好玩/刷存在價值咩
除非佢講明話係度做住先等考公墓員
大家打開口牌 考到就即走
請唔請就你諗你啦
得10K讀個大學黎把撚

都要睇下咩大學既

唔係針對樓主,但唔岩聽都要講句
屌你而家呀豬呀狗都讀top up上去
得10K讀個大學黎把撚

都要睇下咩大學既

IT 我都想讀番個
HR: 最好就9k 請到個大學生

HR: 最好就8k 請到個大學生

HR: 最好就7k 請到個大學生

HR: 最好就6k 請到個大學生

繼續
得10K讀個大學黎把撚

都要睇下咩大學既

IT 我都想讀番個

IT唔識programming = 無degree
但年年都成班傻仔衝入去
最後有7成出返黎係乜柒都唔識

戇鳩仔

又好似有D道理

其實CA應該係公墓員職位最低,前幾年好似係10k起身 ,
個標準應該跟政府長工低位,如果唔係,咁港豬又要咩求最低工資 , 就係因為香港私人公司無人性先要立法平行機制 ,咁不如講依家最低工資34 文員長工8k咪得 10K 都大多

戇鳩仔

又好似有D道理

其實CA應該係公墓員職位最低,前幾年好似係10k起身 ,
個標準應該跟政府長工低位,如果唔係,咁港豬又要咩求最低工資 , 就係因為香港私人公司無人性先要立法平行機制 ,咁不如講依家最低工資34 文員長工8k咪得 10K 都大多

要諗埋三年後公幕員長工最低職位可能通脹到13K 而有咩港豬個標準就係8K先係王道
得10K讀個大學黎把撚

好老實 佢肯做你都怕佢走啦
請完過一排又辭工 個HR貪好玩/刷存在價值咩
除非佢講明話係度做住先等考公墓員
大家打開口牌 考到就即走
請唔請就你諗你啦

冇人走冇人入
HR邊有得撈?
壓價hr正賤種 世世都做支那人
其實hr 呢個部門有咩作為? 除左係到西人面同壓價之外。
我覺得一間公司最應該cut既部門係hr,完全無作為同貢獻。

其本就係垃圾部門,淨係呢班垃圾外行in內行呢條罪,足以產走呢班垃圾
得10K讀個大學黎把撚

都要睇下咩大學既

除非三大或者某d神科 專科 如果唔係其他講真who fucking care啦

其本就係垃圾部門,淨係呢班垃圾外行in內行呢條罪,足以產走呢班垃圾

咪就係,根本好多野由個部門啊頭黎in先知到應徵者適唔適合。
大學生呢個牌頭換唔到任何野已經唔係第一日的事了......

利申:廢老一名

唔好見埋D on9工喇,
未畢業時幾on9既工都做下,
做多D見多D閪人,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞