脫髮食鋸棕櫚好唔好

87 回覆
1 Like 3 Dislike
我上網睇到鋸棕櫚改善到脫髮問題
想問下有冇巴絲有食開可以推薦隻牌子比我
[創意抗爭] 網民尖沙咀辦「警暴展覽」稱為喚起國際關注
https://lih.kg/eotKoS
留名
壓力大既話,食維他命B
有用?
自推
同你講 無乜用
好似冇咩用
不過好平 買黎試下囉
無用
每日洗頭時候按摩頭皮幾分鐘
你前額出事還是頭頂出事?
你幾歲?

saw palmetto 無用!dont waste money

rogaine 少少用

Finasteride (Propecia) 有用,fda approved, 但有side effect
我前額出事
19歲
我老豆40幾歲髮線都冇事 阿爺到70 80歲仲係好多頭髮
所以我諗自己都唔係有咩脫髮基因
呢一兩個月洗頭甩勁多頭髮 本身都諗住冇咩野
上個禮拜去剪頭髮 一剪完照鏡髮線高左仲要M字額
我想去做頭皮檢測睇下毛囊有冇死
各位巴打有冇推薦
巴打有冇推薦邊隻牌子既維他命B好
留名,自6月開始甩頭髮
同問 想搵個好嘅醫生攞攞意見先用藥
10.20被捕人士整合
https://lih.kg/1664853
【革命心態推升篇】 1021元朗見
https://lih.kg/1665771
Lm
你平時點樣整頭? 泥?hairspray?想知你整頭習慣
你呢排有冇話特別多壓力心煩?

1)曾經有研究顯示,母系遺傳引致脫髮機會比父系遺傳更大ie75%。睇下你阿媽嗰邊親戚例如舅父,阿公有冇事。

2)如果要食supplement ,就食biotin, vitamin b的一種。
上網睇biotin 係維b之一 咁係味直接食維b 都可以 定係要另外食埋biotin ? thanks
直接食biotin 可以

唔好再用垃圾shampoo.
慳返啲錢換過隻洗頭水……no scilicon 或含有biotin既。

用完泥/hair spray 幾日後要用深層潔淨洗頭水徹底清潔。

如果有呢個煩惱註定手尾長要dup錢落去
冇用過呢啲

我阿公六十中 我有印象既時候佢已經係地中海 咁起碼至少五十歲就地中海
高危一族

轉shampoo, 咪再用垃圾shampoo

咪用太多髮泥
有無洗頭水牌子介紹? aveda 得啊唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞