陳同佳返台自首絕對係伏

259 回覆
1679 Like 90 Dislike
陳同佳要搵都阻唔到佢,但正苦妄想捲土重來就再同佢死過。
幾時撤?
Push
check下佢或者佢屋企人戶口有冇多左一大筆錢。
仲有會唔會突然洗錢闊落左
希望台灣拒絕接收
Push
真係要自首就咁飛過去就得,洗咩通知特首
好撚鬼

Situation 1: 陳同佳獲釋 自己買機票去台灣散心 一入境被捕 無牽涉任何逃犯協議

Situation 2: 陳同佳獲釋 向香港警方自首 由警方押解到台北 台北接收 咁係牽涉到逃犯協議 因陳同佳變左係香港落網

Situation 3: 陳同佳獲釋 香港政府出錢送陳同佳去台北 呢個situation 好灰色
如果你睇哂條影片就知佢已經民間尋人左一星期
如果反正係死刑,殺多個777先死
我知
逃犯條例呢個名一早已經被人踢爆左係語言偽術
因為未定罪只係疑犯嚟
而支共諗住用呢個詞嚟慫恿香港人
先搶輿論
其實咁形容已經破壞法治

至於扮初心焗陳同佳去台灣
原則上只可以當陳同佳自願
但香港人政治上唔信港共政府
所以只可以覺得佢地係做輿論
而同時台灣一早已經積極聯絡港共
根本港共今次做咩都係掩耳盜鈴
就算陳同佳被自首去左台灣又點
你港共政府咪又係一直都唔理台灣政府講嘅野
林鄭你個初心壞左架啦,咪再扮啦
台灣好似有得咁玩,講掂數先自首,以前白乜燕個獲係咁(唔肯定最後有冇死)
根本就係政府安排
陳同佳出左黎無事周圍走 對政府係個核彈
管浩鳴牧師係咩政治立場同背景大家自己google
其實自首係冇問題 咪自己走囉/社會組織送走

又要叫林鄭安排(deal唔死刑)
咁變咗政府插手開先送犯例
以後政府開始因為陳同佳先例
大家被首首

所以點解唔可以俾政府交人
但問題泛民有講到明係一次性嘛
林鄭送佢走 會唔會同你講明一次性
唔會係因為咁就有機會成為送中2.0
解釋得好清楚
台灣小英講過話唔收佢,佢自己仆嚟都唔收,因為收咗等於贊成立逃犯條例。

搵返,六月已經講明唔要
俾條lan線林鄭仲實際啦
似係陳同佳唔自首坐家會被送中
唔好咁啦,條垃圾例話要將佢送番中國,唔係中國台灣,所以點都唔會送去台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞