連登巴膠日日比私家車塞總站暨roadshow永恆小圈子

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
朗豪坊單野好撚恐怖
朗豪坊單野好撚恐怖

其實好似係斷左皮帶
TE7277@X33
TE7277@X33

JA9879(AP5)@X41
又係老闆wtf
朗豪坊單野好撚恐怖

其實好似係斷左皮帶

其實本身斷皮帶無問題,前題兩個安全鎖要work

KV7995@268C
歐三躉

上落呈翔道瘋狂吹疏

聽日返工269C肯定唔係AP就AEC

3asv

有嘅都唔錯
係上斜慢少少姐

AP嘅問題除咗上斜慢仲有咩

好容易"那"死車頭

開門好唔方便

閂門未有錢箱聲鬆手掣就要拉多次
巴打們有冇聽過邊一部車最多曱甴同蚊

都普下層車頭次次都有蚊
76K 77K

某KD牌短躉
朗豪坊單野好撚恐怖

其實好似係斷左皮帶

斷驅動鍊+迫力收左皮
Ja9879@x41 8129@A20
晨咁早返娘家

5576@682
部UR2696上左271一個月都冇即刻掟返落大沙上49X
朗豪坊單野好撚恐怖

其實好似係斷左皮帶

斷驅動鍊+迫力收左皮

今次冇半年都唔洗旨意整好
朗豪坊單野好撚恐怖

其實好似係斷左皮帶

斷驅動鍊+迫力收左皮

電梯業會話座位企兩個人加速左佢嘅負荷

好心佢唔好on9呀
朗豪坊單野好撚恐怖

其實好似係斷左皮帶

斷驅動鍊+迫力收左皮

好心佢唔好on9呀

咪住
坐位企兩個人?
派完膠未
朗豪坊單野好撚恐怖

其實好似係斷左皮帶

斷驅動鍊+迫力收左皮

好心佢唔好on9呀

咪住
坐位企兩個人?
派完膠未

我打錯字,我意思係一個格只可以企兩個人
旺角朗豪坊的通天梯昨日下午發生恐怖「瀡滑梯」疑因扶手梯驅動鏈斷裝導致意外,上升中的扶手電梯突然反方向急速下行14秒,乘客如骨牌般人叠人跌下,香港電梯業總工會理事長謝景華指事故罕見及嚴重,從意外一刻片段可見大部份梯級都站有兩人負荷過重,而扶手電梯的安全裝置應會在倒後行時煞停電梯,但事件中的扶手梯仍持續下行一段時間才停下,機電署應徹查事故原因。

促機電署檢討檢查次數
謝景華指近年多個大型商場都設橫跨數層樓的扶手電梯,方便市民,今次事故凸顯扶手梯的安全性,他指行內一般叫橫跨3層樓的扶手梯做天梯,這類扶手梯的制動及牽引裝置與一般一層樓高扶手梯相近,但因長度較長,需用較大動力,而且載重量亦較高。

他補充,扶手梯倒後行是嚴重故障,扶手梯的驅動鏈用以牽引帶動梯級運行,現時有兩重安全系統預防,分別是電子感應截電系統及機械制動系統,當電子感應系統未有生效時,機械制動系統便會立即煞停,但從乘客如骨牌滾下歷時14秒的片段看,謝景華質疑當時制動系統並未生效。
他續稱這類天梯一般每級大約只可站一人,否則會負荷過重,而且設天梯商場人流極旺,為安全起見,機電署應檢討是否維持現行每兩周檢查一次,還是增加檢查次數。

發生意外的通天梯是朗豪坊商場的室內扶手梯,朗豪坊於2004年開幕,商場樓高15層,共分兩段的通天梯連接4至8樓,及8至12樓,總長度達83米,是全港最長的無承托室內扶手梯,貫穿商場不同區域,是商場的一大特色。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170326/19970367
新ipad值唔值得買

2588蚊其實幾抵玩

2088 ipad mini2
但A7

部新iPad係A9喎

Air2 128Gb wifi版而家$3088
A8X 同A9爭幾多?

D 一代老闆平時行298E 都好似就散咁,仲要入到亞博 🤦🏼‍♂️

D 一代老闆平時行298E 都好似就散咁,仲要入到亞博 🤦🏼‍♂️

慳返拆車個筆錢
JA9879私牌去紅隧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞